Volg Sjors & Jeroen in hun rally door Europa ( deel 2)

Auto sneeuw carbage runTussenstop.com is trotse sponsor van Sjors & Jeroen die met hun “Krantenbak” dit jaar meedoen aan de Carbage run. Ze houden ons op de hoogte van hun avonturen onderweg.

Dag 2: van Basel naar Torino (Turijn)

“Om acht uur zijn we gestart vanaf Bar Rouge in Basel met honderden halve zolen uit Nederland met de één nog gekkere auto dan de andere. De lokale politie wilde ingrijpen maar toen de stroom auto’s bleef komen lieten ze het maar gaan.

Tijdens deze rally krijg je ook (gekke) opdrachten. De opdracht dag 2 luidde als volgt: Schep je kofferbak vol met sneeuw, vind een trekker van het merk Lamborghini en zet 3 fiat 500 auto’s in de kleuren van Italië.

De sneeuw is gelukt, de rest helaas niet..

Via de Gotthard tunnel zijn we dwars door Zwitserland gereden met een prachtig zonnetje aan de hemel en besneeuwde bergtoppen. En in elke tunnel de klanken van sirenes, luchthorens en brullende auto’s… Die verruckte Holländers ;-).

Na de Gotthard de snelweg af gegaan en op weg gegaan naar Lago Maggiore. In de stad Vira links naar boven de bergpas over naar het plaatsje Indemini. Stukken route van niet breder dan twee meter en van haarspeldbocht naar haarspeldbocht. Het was een klim van in totaal 1250 meter met aan de top een dikke halve meter sneeuw.

overnachting carbage runDaarna zijn we via binnenwegen door naar Torino gereden waar een lekker koud biertje stond te wachten na een lange rit van in totaal 10 uur.

Helaas hadden we onderweg meer regen dan gehoopte sneeuw maar dat mocht de pret niet drukken. De met kranten beplakte auto laat steeds meer zijn originele huidje zien, regen en papier gaan blijkbaar niet goed samen.

Morgen op naar Frankrijk met een zonnige dag. Nu een afzakkertje en naar bed.

Sjors & Jeroen

PS: blijf ons volgen via deze blog van Tussenstop.com en de Facebookpagina van Tussenstop.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *