Hotel langs A71 – Orleans-Clermont-Ferrand

De A71 is een Franse snelweg die (behalve in de zomermaanden tijdens het vakantieseizoen) relatief rustig is. Voor degenen die op vakantie willen in het zuiden van Europa, maar niet gebonden zijn aan bijvoorbeeld schoolvakanties, is het handig om hier rekening mee te houden. Vooral rond de start van deze weg bij Orléans, maar ook rond het punt waarop men invoegt op de A71 vanaf de A89 (ten noorden van Clermont-Ferrand) kun je files en een lange wachttijd verwachten. Ook rond het tolstation bij Gerzat ontstaan enorme files, vanwege het feit dat het tolstation de drukte van de weg simpelweg niet goed aankan. Kies voor een hotel langs A71 routes als je na een flink aantal uren rijden een nachtje rust wilt pakken. Na je overnachting kun je snel de weg weer op en profiteren van de meest rustige uren op de weg.

Boek een hotel langs A71 Orleans – Clermont-Ferrand

De A71 vormt in Frankrijk de connectie tussne de A10 en de A75. Na de stad Riom (op de route) loopt de A89 in feite parallel mee met de A71, tot aan Clermont-Ferrand. Deze route kan worden gebruikt om het middelgebergte (het Centraal Massief) in Frankrijk te doorkruisen. Boek via Tussenstop.com van tevoren een hotel langs A71 om verzekerd te zijn van een rustplek in een comfortabele kamer. Het voordeel van ruim op tijd boeken is het feit dat je kunt profiteren van gunstige kamerprijzen. Uiteraard is het met de handige planner tevens mogelijk om onderweg gebruik te maken van de mobiele versie van de website. Zo heb je binnen enkele seconden een hotel gevonden aan jouw route.

Neem rust tijdens de reis

Neem voldoende rust tijdens de autorit. Zorg ervoor dat je voldoende drinken bij je hebt, vooral in de zomer. In Frankrijk moet je zelf een blaastest bij je hebben in de auto. Ook is het verstandig om goed voorbereid te zijn op het voldoen van de tol bij de tolstations onderweg. Plan jouw verblijf in een hotel langs A71 nu!