Dieselprijzen in België

Dieselprijzen in België: bekijk nu de actuele brandstofprijzen

Brandstof prijzen EuropaAls je moet bijtanken in België is het slim om te weten wat de diesel- en brandstofprijzen zijn van dit land. Wanneer je op de hoogte bent van de verschillende prijzen, kan je je tankbeurt precies inplannen, zodat je zo veel mogelijk bespaart op je brandstofkosten. Er zijn tijden geweest dat de dieselprijzen in België veel lager waren dan die in Nederland, waardoor een boel Nederlanders even de grens over reden om hun tank vol te gooien. Tegenwoordig echter zijn de prijzen meer gelijk aan die hier in Nederland. Toch kunnen er alsnog grote verschillen zijn tussen tankstations onderling, dus het is mogelijk om te besparen op de brandstofkosten.

Actuele dieselprijs in België

De dieselprijzen in België kunnen zeer verschillen en het is daarom verstandig, vooral wanneer je op autovakantie gaat naar dit land of het passeert tijdens je doorreis, om de actuele dieselprijzen goed in de gaten te houden. Dit kan via tussenstop.com. Op deze website vind je informatie over de prijzen van de brandstof in dit land, maar ook in de buurlanden. Met deze kennis kan je slim tanken en je tankbeurt heel precies inplannen, zodat je zo veel mogelijk kunt besparen op de kosten.

Dieselprijzen in België vergelijken met Nederland

Vergeleken met Nederland betaal je in België nu ongeveer evenveel per liter diesel. Toch is het verstandig om de prijzen in de gaten te houden, want het kan maar zo zijn dat de dieselprijzen in België plots dalen, waardoor het weer goedkoper is om hier te tanken. Ook kunnen er onderling tussen de tankstations verschillen zijn in brandstofprijzen. De tankstations langs de grote snelwegen rekenen vaak meer voor een liter diesel, dan de tankstations die hier niet direct aan liggen. Het kan daarom lonen om even van de snelweg af te gaan om elders een tankstation te vinden.

Voordelige verblijven in België

Je wilt natuurlijk zo min mogelijk betalen voor je diesel, maar omdat de prijzen nagenoeg gelijk zijn als in Nederland is dit vaak niet gemakkelijk. Gelukkig zijn er ook andere manieren waarop je kan besparen tijdens de vakantie, bijvoorbeeld op je verblijf. Tussenstop.com geeft advies over de beste hotels voor de goedkoopste prijs. Het is daarom verstandig om hier meteen een verblijf te boeken, wanneer je de actuele dieselprijs in België checkt. Dit scheelt je weer wat geld, want op tussenstop.com kan je voordelig je overnachting voor je autovakantie boeken.