Hotel langs A2 – Basel-Chiasso (E35)

De A2 is een prachtige route over de snelweg die je naar de mooiste delen van Zwitserland en het Italiaanse land voert. Op deze snelweg zie je stukje bij beetje hoe de omgeving verandert en kom je langzaam in Italiaanse sferen. Deze populaire noord-zuid route loopt bij het Zwitserse Airolo door de bekende Gotthardtunnel. Deze tunnel heeft slechts 1 rijstrook per richting. Dit betekent dat er op drukkere dagen (en zeker in het vakantieseizoen) steevast files zijn voor de tunnel. Na het uitrijden uit de tunnel voert de A2 je langs het dal van de rivier (de Ticino) en rijd je langzaam een prachtige omgeving in. Aan beide kanten van deze snelweg ben je omringd door bergen met een hoogte tot maar liefst 3000 meter. Na het bereiken van Chiasso verandert de A2 in de A9, deel van het Italiaanse wegennetwerk. Nu kun je via deze weg in de richting van Como en ook Milaan rijden. Ook hier is het goed om rekening te houden met extra reistijd door files. Het is handig om juist voor (or direct na) de tunnel een hotel langs A2 wegen te boeken voor een tussenstop.

Een goed hotel langs A2 vinden en boeken

Afhankelijk van je reistijd kun je op de A2 kiezen voor een tussenstop in een hotel langs A2 in het Zwitserse gedeelte of juist aan de Italiaanse kant van de route. Vaak is het prettig om even door te rijden en te stoppen voor je een file-gevoelig punt bereikt. Door te logeren in een hotel langs A2 voor de Gotthardtunnel kun je de volgende dag fris de weg op, in de vroege uurtjes. Zo sta je minder lang in de file en kun je uitgerust doorrijden naar je eindbestemming.

Maak jouw reis deel van de vakantie

Vaak zien we onze autorit als een vervelende aangelegenheid en een noodzakelijk kwaad. Plan je route en de reis goed, neem pauze in een hotel langs A2 en geniet van de omgeving. Zo vermijdt je stress!