Rijden langs de Chianti-Route: Amore a prima vista!

Floor Tussenstop BloggerDenk ik aan Italië, dan denk ik aan Toscane. Ik ben er verliefd geworden. Het was liefde op het eerste gezicht of zoals de Italianen het zeggen: Amore a prima vista. Ik werd verliefd op de prachtige landschappen, het pure heerlijke eten en de uitgestrekte wijngaarden waar de heerlijkste wijnen vandaan komen. Maar bovenal verliefd op die prachtige Chianti-wijnroute, de Chiantigiana.

De Chiantigiana (SR 222) is een van de mooiste en meest sprookjesachtige autoroutes van Italië. Deze route loopt van het zuiden van Florence naar Siena en leidt je dwars door het hart van de Chianti Classico wijnstreek. De kronkelende weggetjes voeren je over glooiende Toscaanse heuvels en langs duizenden hectaren vruchtbare grond, beplant met wijngaarden die allemaal de uitstekende Chianti Classico DOCG (de hoogste classificatie voor Chianti) produceren. Bij de talloze wijnboerderijen die langs deze route liggen is proeven de normaalste zaak van de wereld. De Italiaanse wijnboeren vertellen graag over hun wijn en overal is het een warm welkom. De meeste wijngaarden zijn gewoon open voor bezoekers, wel is het slim om dat even van te voren te checken als je een bezoek overweegt.

 

De beste tijd voor de Chianti-route?

De mooiste tijd om de Chianti-route af te leggen is September. In deze maand worden de druiven geoogst en dat vieren de Italianen maar wat graag met wijnfeesten zoals de Vino al Vino die in de derde week van september in het stadje Panzano in Chianti wordt georganiseerd en waar veel lokale wijnen per glas kunnen worden geproefd.

Haal de Italiaanse zon in huis

Na het proeven van al die lekkere wijnen neem je natuurlijk wat lekkers mee voor thuis. De ultieme manier om nog even weg te dromen en terug te denken aan die ongetwijfeld heerlijke vakantie. Is je wijnvoorraad op? Geen paniek: bij Abels Wijnen kan je de heerlijkste Italiaanse wijnen bestellen, zowel uit de Chianti als uit andere streken in Italië.

Saluti!

Over gastblogger Floor Nas-Migo
Floor is oprichter van de online wijnwinkel Abels Wijnen. Ze is een Bourgondiër pur sang en houdt daarom het meeste van lekker eten, veel gezelligheid en een goed glas wijn. Voor Tussenstop.com geeft ze tips over lekker eten, mooie wijngebieden en andere wijnweetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *