5 belangrijke overwegingen bij het selecteren van een hotel onderweg

Maak de beste keuze voor een hotel onderweg

Misschien ken je het wel: zeurende kinderen op de achterbank en een (half) inslaap gevallen partner tijdens een lange autorit. Tja, dan is het tijd voor een tussenstop overnachting met de auto. Een goede nachtrust is namelijk belangrijk bij het voorkomen van ongelukken maar ook om je vakantie nóg leuker te maken.

Maar ja, zomaar op de bonnefooi een hotel pakken is niet altijd de beste optie: een hotel kan bijvoorbeeld al vol zitten (vooral in de zomer heb je hier mee te maken) of hij kan niet voldoen aan jullie wensen. Daarom is het goed om een hotel van te voren te boeken. Maar waar let je dan op? Wij hebben de vijf belangrijkste punten op een rijtje gezet

#1. De ideale locatie

Dit punt blijkt het meest belangrijk te zijn voor vakantiegangers. Je wilt niet (te ver) omrijden en het liefst een hotel vinden langs de snelweg. Maar misschien wil je de volgende dag nog even rondkijken, shoppen, naar het strand of ontspannen in de plaats van je tussenstop. Met de Tussenstop Planner kan je de ideale locatie vinden.

#2. Hotel voorzieningen die aansluiten bij je wensen

De hotel voorzieningen zijn op de twee na het belangrijkste overwegingen bij het boeken van een hotel. Als je met kinderen reist en de dag daarna nog even wilt uitrusten in het hotel kun je bijvoorbeeld kijken of er een zwembad en kinderactiviteiten zijn. Reis je in verband met zaken of kun je gewoon niet zonder wifi? Dan moet je daar ook goed op letten, sommige hotels bieden bijvoorbeeld alleen wifi in de openbare zaal. Ben je op reis met een huisdier? Dan moet je erop letten dat het hotel een dier vriendelijk hotel is.

#3. Niet te hoge kosten

Natuurlijk moet je ook op de kosten letten als je een hotel boekt. Wil je er extra kosten bij voor extra service? Denk aan bijvoorbeeld aan de was of tot de late uren room service.

Het is aan te bevelen om van tevoren een hotelovernachting te boeken en niet als je al onderweg bent. Hotels verhogen namelijk hun tarieven in drukke periodes. Lees ook dit artikel waarom je een overnachting beter van te voren kan boeken

#4. Klant beoordelingen die je enthousiast maken

Het is slim als je eerst de beoordelingen van andere bezoekers leest voor dat je hebt geboekt. De partners van Tussenstop.com hebben duizenden beoordelingen die een idee geven. Hou ook in je achterhoofd dat wat voor sommige een nadeel is, voor jou een voordeel kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan gillende kinderen bij het zwembad. Als je zelf met kinderen reist dan weet je dat, dat juist een goed teken is. Of als iemand op een forum klaagt over dat er in geen enkele hotel kamer gerookt mag worden, kan dat ook een voordeel zijn voor jou.

#5. Toegankelijkheid met de auto

Let ook op hoe de toegankelijkheid van het hotel is. Is het makkelijk te bereiken, of moet je uren rondjes rijden met de auto tot je het hotel hebt gevonden? Is er voldoende (gratis) parkeergelegenheid? Als je de volgende dag van plan bent om de buurt te verkennen dan moet je ook kijken of er mogelijkheden zijn met openbaar vervoer.

Heb jij nog tips bij het selecteren van een hotel onderweg? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *