Hoe werkt het Genius loyaliteitsprogramma van Booking.com en wat zijn de voordelen?

Booking korting Genius programma
Booking korting Genius programma

Vind je het geweldig om te reizen en zou je tijdens je vakanties beloond willen worden voor het boeken van je verblijf? Dan is het Genius loyaliteitsprogramma van Booking.com echt iets voor jou! Terwijl je nieuwe landen ontdekt, van je vrije tijd geniet, in de natuur verblijft of een geweldige stad bezoekt, spaar je voor de beste acties en kortingen bij Booking.com. In deze blog lees je meer informatie over het Genius loyaliteitsprogramma van Booking.com. Je komt erachter wat dit programma precies inhoudt, welke voordelen eraan zitten en in welke levels met bijbehorende voordelen en kortingen je terecht kunt komen.

Wat houdt het Genius loyaliteitsprogramma van Booking.com precies in?

Het Genius loyaliteitsprogramma van Booking.com is een geweldig programma, waardoor je jouw leven lang korting kunt krijgen op deelnemende accommodaties en van allerlei reisvoordelen gebruik kunt maken. Het Genius loyaliteitsprogramma van Booking.com is snel te activeren in je persoonlijke Booking.com account. Wanneer je bepaalde levels behaalt, krijg je vanaf dat moment voor altijd toegang tot alle voordelen die dat level je te bieden heeft. Hoe vaker je verblijven via Booking.com boekt, hoe meer kortingen, voordelen en leuke extra’s je ontvangt. Ieder verblijf bij een deelnemende accommodatie telt mee. In totaal kun je wereldwijd uit meer dan 390.000 verblijven kiezen.

Met welke voordelen krijg je te maken?

Booking korting Genius voordelen
Een aantal voordelen van het Booking Genius programma

Wanneer je deel uitmaakt van het Genius loyaliteitsprogramma van Booking.com, kun je mooie kortingen op deelnemende verblijven krijgen. Wereldwijd doen er accommodaties mee aan het Genius-programma, dus je kunt makkelijk en snel een accommodatie naar keuze kiezen om van interessante kortingen gebruik te maken. Je kunt een account op Booking.com aanmaken, waarbij je levenslang gratis toegang krijgt tot het Genius loyaliteitsprogramma van Booking.com. Je kunt dit met een paar klikken op de knop activeren in je Booking.com account. De kortingen lopen van 10% tot 20% op deelnemende accommodaties, gratis ontbijt, gratis kamerupdates en toegang tot de Priority klantenservice.

De Priority klantenservice houdt in dat je altijd en overal directe toegang hebt tot een medewerker van de klantenservice. Je kunt al je vragen aan hen stellen en je kunt wijzigingen doorgeven.

In welke 3 levels wordt het Genius loyaliteitsprogramma van Booking.com ingedeeld?

Booking Genius level 1, level 2, level 3 voordelen en korting
Booking Genius level 1, level 2, level 3 voordelen en korting

Het Genius loyaliteitsprogramma van Booking.com bestaat uit 3 verschillende levels. Je start in Genius level 1. Dit level activeer je door in te loggen en je aan te melden voor het Genius-programma. Je kunt kortingen tot 10% krijgen bij alle deelnemende accommodaties over de hele wereld. Als je in Genius level 2 terecht komt, kun je wereldwijd bij alle deelnemende accommodaties van kortingen genieten. Je dient in dit level binnen 2 jaar tenminste 5 accommodaties te boeken. Wanneer dit je lukt heb je recht op 10% tot 15% korting op het verblijf. Geselecteerde accommodaties bieden je gratis ontbijt aan en je kunt gratis kamerupdates krijgen.

Nadat je Genius level 2 hebt uitgespeeld, kom je in het laatste level terecht. Het is de bedoeling dat je in Genius level 3 in 2 jaar tijd tenminste 15 wereldwijd deelnemende verblijven boekt. In Genius level 3 krijg je 15% tot 20% korting, gratis ontbijt, gratis kamerupgrades én kun je bij de Priority klantenservice terecht voor al je boekingen.

Je kunt verder komen in het Genius-programma door nieuwe levels te activeren. Dit doe je door binnen 2 jaar het vereiste aantal verblijven voor het voltooien van je level te boeken. Houd er rekening mee dat verblijven die je langer dan 2 jaar geleden hebt geboekt, niet meetellen voor je voortgang. Je kunt een geannuleerde boeking niet laten meetellen voor je Genius-status. Een boeking dient voltooid te zijn en dit gebeurt pas als je uitcheckt.

5/5 - (13 stemmen)

31 gedachten over “Hoe werkt het Genius loyaliteitsprogramma van Booking.com en wat zijn de voordelen?

 1. Hi Kasper,
  Ik heb een vraag over dit programma.
  Stel ik zit in level 2 en ik boek 3 jaar lang geen enkel verblijf.
  Behoud ik dan mijn level 2 status? of zetten ze mij dan terug naar level 1?

 2. Hoi Luc, goede vraag! Het mooie is dat je levenslang op hetzelfde level blijft als je niet meer boekt. Als je een level omhoog wilt dan moet je een aantal boekingen doen binnen een bepaalde periode.

 3. Is een verblijf een overnachting of een boeking. Stell dat ik voor een maand iets boek geld dit dat als 1 of 30 verblijven?

 4. Dag kasper,

  Als ik voor meerdere personen een aparte kamer boek telt dit dan als 1 verblijf of moet ik deze allemaal apart ingeven om mijn level omhoog te krijgen.

  Vb bij 3 aparte kamers in hetzelfde hotel.
  Wat is de beste oplossing? Of blijft dit gewoon 1 boeking

  Vriendelijke groeten

 5. Hallo Kasper, als ik een hotelkamer boek bij een hotel met het Genius programma en ik heb Level 2, ontvang ik dan naast de korting, ook automatisch een gratis ontbijt en een upgrade.

 6. Hi Maarten,
  Ik denk dat je dan 3x apart moet boeken. Je zou Booking.com even moeten bellen voor de zekerheid.

 7. Hi Shirley,
  Dank voor je vraag. De korting ontvang je bij Genius verblijven altijd. De gratis ontbijt en/of upgrade van de kamer kan verschillen per Genius accommodatie. Oftewel, bij de ene krijg je wel een gratis ontbijt en bij de andere niet. Je ziet in de resultaten wel wat er wordt aangeboden. Ik hoop dat ik je hiermee heb geholpen 😉

 8. Zijn er kosten aan verbonden om me aan te melden en mee te doen in level 1

 9. Hi Kasper,
  Een vraagje. Op de app van Booking.com (op mijn mobiel) zit ik op Level 2. Echter, als ik op hun website inlog (via laptop) zie ik dat ik nog steeds op Level 1 sta. Enig idee hoe dit zou komen? Helaas lukt het niet om Booking.com telefonisch te bereiken.

  Groet, Gracella

 10. Hi Gracella,
  Dank voor je vraag. Op 1 account zou ongeacht welke website of app je gebruikt je op dezelfde Level van het Booking Genius programma moeten staan. Dat is dus vreemd! Kan het zijn dat je met je app op een ander account bent ingelogd dan met je laptop? Oftewel, dat je eigenlijk 2 accounts hebt waarbij je bij de ene op Level 2 en de andere op Level 1 staat?

  Laat maar weten!

  Groeten Kasper

 11. Hallo Anton,
  Nee er zijn geen kosten aan verbonden. Booking heeft het Genius programma gestart zodat mensen de volgende keer weer bij Booking komen om te boeken omdat ze hoger willen komen qua level. Het is verder gratis ;-).

  Groeten,

  Kasper

 12. Beste Kasper,

  Krijg je ook Genius ‘punten’ bij het boeken van vluchten bij Booking.com?

  Alvast bedankt!

 13. Geachte
  Mijn vraag is ,het wordt aangegeven wanneer ik nog 1 boeking waarmaak voor een aangegeven datum dat ik dan op level 3 kom.
  Als ik die ene boeking voor die datum niet kan waarmaken ,ben ik dan alles kwijt van level 2 ?
  Alvast bedankt voor uw reactie
  Vriendelijke groet. recep sarihan

 14. Hi Kasper,

  Hartelijk dan voor jouw hulp! Inderdaad! Ik heb 2 accounts hahahaha. Hierdoor kwam ik dus in de war. Ik zie nu de volgende melding: “voltooi 3 verblijven vóór 14 juli 2923 om Genius Level 3-voordelen te activeren.” Geweldig 🤩
  Nogmaals bedankt!
  Groet, Gracella

 15. Beste

  Vier dagen geleden kwam ik terug van mijn reis uit Rome.
  Ik had hiervoor nog 1 verblijf nodig om aan genius level 3 te komen.

  Voor dat laatste verblijf heb ik via mijn account zoals altijd een boeking gedaan, maar dit wel met het e-mail adres van mijn vriend in plaats van de mijne.

  Zorgt dit voor problemen om mijn laatste verblijf te voltooien?

  Bedankt en groeten
  Tiana Ackx

 16. Hi Kasper,

  Gaan de ( voltooide) boekingen alleen over accommodaties of tellen de vliegtickets en auto huur ook mee?

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Jeanet

 17. Hallo Kasper,
  Ik heb een vraag, op de aap van de booking.com, staat al weken dat ze genius level twee ze gaan activeren omdat ik alle vereiste verblijven voltooid heb. Het zal wel paar dagen duren staat er, maar nu ben ik langer dan 2 weken met steeds level 1 . Enige idee hoe dit zou komen en wat ik er aan doen kan ?
  Alvast bedankt Mirela

 18. Beste
  ik ben level 3 maar bij het boeken zie ik nooit de genius korting verschijnen. ik zou verwachten dat je de genius korting vermeld ziet maar dat lijkt niet zo? hoe gaat dat in zijn werk, ik krijg eigenlijk ook geen gratis kamerupgrades?

 19. Beste Kasper, kan ik mijn genius 3 status behouden als ik naar een ander account ga (noodgedwongen ivm echtscheiding)?

 20. Je ziet de Genius korting niet bij alle hotels helaas, maar bij een aantal die hiervoor hebben gekozen. Hotels kunnen bij Booking aangeven of ze Genius korting geven en in welke vorm (bv kamerupgrades etc). Je moet dus wel geluk hebben dat de juiste hotels er tussen zitten.

 21. Hoi Mirella, dat is vreemd. Ik zou contact opnemen met Booking om te vragen hoe dit kan. Je hebt wel geboekt met het juiste account?

 22. Je kan momenteel alleen bij voltooide verblijven klimmen in de Genius korting. Je krijgt dan korting op verblijven maar ook op huurauto’s.

 23. Hallo Tiana, als je boekt dan moet je het wel met je eigen account doen om te klimmen in de Genius levels.

 24. Hi Recep, Je moet in totaal 15 verblijven in twee jaar tijd voltooien om Genius Level 3 te activeren. Van eerder geactiveerde kortingen en voordelen kun je voor altijd blijven profiteren, je blijft dus wel in Genius level 2.

 25. Goedemiddag Kasper,

  Heb jij enig idee hoe het kan dat iemand in genius level 1 de kamers goedkoper aangeboden krijgt dan iemand in genius level 3??
  En dan zoeken / boeken we allebei op dezelfde manier.

 26. Hallo, ik ben nu level 2 en moet nog 7 boekingen doen tegen 30 juni om level 3 te bereiken. Wat als ik deze niet heb bereikt tegen dan? Val ik terug op 0, of blijft hij gewoon verder opschuiven tot je aan 15 boekingen komt in 2 jaar? Dus na 30juni in mijn geval “vervallen” dan bv de eerste 2 en moet ik die extra bijboeken binnen een tijd van 2jaar. Klopt dit? Alvast bedankt, groeten.

 27. Hoi Steve, je kan niet terug vallen in levels. Dus als je niet de 7 boekingen doet tegen 30 juni dan blijf je level 2. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *