Dit zijn de warmste bestemmingen met de auto in het voorjaar

De lente is een fijne periode waar de dagen langer worden, de temperatuur langzaam stijgt en de natuur uit haar winterslaap komt. Waarom zou je wachten op de warmte als je haar ook op kunt zoeken? Met de auto kun je in het voorjaar makkelijk de koudere dagen ontvluchten en jezelf trakteren op een vroege dosis zonneschijn. Op deze pagina lees je wat de warmste bestemmingen met de auto zijn in het voorjaar. Wat is er nou leuker dan alvast inspiratie op te kunnen doen voor je volgende vakantie?

Zuid-Frankrijk biedt je een zonnige start van het jaar

De eerste stop die je tijdens een vakantie in het voorjaar met je eigen auto kunt overwegen is Zuid-Frankrijk. Denk aan lavendelvelden, pittoreske dorpjes en natuurlijk heerlijke temperaturen. Zodra de lente aanbreekt, begint het zuiden van Frankrijk te stralen, waardoor het een perfecte bestemming is voor je voorjaarsvakantie. Rijd langs de kust van de Côte d’Azur voor adembenemende uitzichten of verken het binnenland waar je kunt genieten van de rust en de ruimte. Je kunt hier heel makkelijk met je auto vanuit Nederland naartoe rijden!

Spanje is het land waar de lente al vroeg begint

Als er één plek is in Europa waar je vroeg in het jaar al kunt genieten van zomerse temperaturen, dan is het wel in Spanje. Van de Costa Brava tot Andalusië, bestemmingen met de auto in het voorjaar in Spanje zijn eindeloos. Ontdek de prachtige stranden, geniet van de Spaanse keuken en duik in de geschiedenis en cultuur van dit prachtige land. Spanje is met zijn diversiteit en warmte een topkeuze voor een vroege zonvakantie. Daarnaast zijn de meeste buitenzwembaden zo vroeg in het jaar ook al open.

Eén van de warmste bestemmingen met de auto in het voorjaar is Italië

Italië is natuurlijk het land van pizza, pasta én perfect weer in het voorjaar! Vooral het zuiden van Italië, zoals Sicilië en Sardinië, zijn in deze tijd van het jaar al heerlijk warm. Maar ook de Toscaanse heuvels en de Amalfikust zijn niet te missen bestemmingen met de auto in het voorjaar. Geniet van de prachtige natuur, de warme zon en natuurlijk het overheerlijke Italiaanse eten. Italië is een geweldige bestemming voor jong en oud en ook makkelijk met je eigen auto te bereiken.

Hoewel veel mensen hier voor de zomer komen, is Portugal in de lente ook heerlijk

Misschien niet het eerste land waar je aan denkt voor een voorjaarsvakantie met de auto, maar Portugal is zeker een bezoekje waard. Dit land biedt prachtige kustlijnen, historische steden en niet te vergeten, geweldige temperaturen in het voorjaar. Je kunt een route uitstippelen door de Algarve of naar Lissabon. Onderweg is er veel te zien en te doen! Je zit wel wat langer in de auto om er te komen, maar als je de tijd hebt, is het een topbestemming in het voorjaar.

Eén van de meest onverwachte bestemmingen met de auto in het voorjaar is Griekenland

Griekenland is onverwacht in dit rijtje als in, dat je hier best met de auto of je camper naartoe kunt rijden. Als je droomt van warme dagen gevuld met cultuur en geschiedenis, dan is Griekenland de plek waar jij in het voorjaar eens wil zijn. De Griekse eilanden, zoals Kreta, Rhodos en Corfu, bieden al vroeg in het voorjaar heerlijke temperaturen. Verken oude ruïnes, geniet van de Griekse keuken en duik in het helderblauwe water. Griekenland is een fantastische bestemming met de auto in het voorjaar, vooral als je op zoek bent naar zonneschijn en cultuur.

Als je dit te ver vindt om naartoe te rijden en je niet elke keer op de ferry wil rijden met de auto, kun je erheen vliegen en ter plekke een auto huren om de boel te verkennen.

Kroatië staat voor genieten aan de Adriatische kust

Kroatië is met zijn kristalheldere water en prachtige kustlijn een ideale bestemming met de auto in het voorjaar. De temperaturen zijn al aangenaam en de natuur staat in volle bloei. Bezoek de prachtige Plitvicemeren, ontdek de historische stad Dubrovnik, of geniet van de zon op een van de eilanden. Kroatië combineert natuur, cultuur en ontspanning op een unieke manier.

De fijnste overnachtingen op de bestemmingen met de auto in het voorjaar regel je met onze slimme planner

Nu je meer over de leukste bestemmingen met de auto tijdens het voorjaar te weten bent gekomen, is het tijd om je reis meer vorm te geven. En dat doe je door gave hotels, kindvriendelijke campings of gezellige B&B’s met de hulp van onze slimme planner te boeken. Een roadtrip naar je favoriete land in Europa is geweldig, maar zoveel uren in de auto maken je ook best moe. Om je reis een stuk comfortabeler te maken, kun je hem opdelen in stukken, zodat je onderweg nog meer leuke bestemmingen mee kunt pakken. Hier kun je dan een goede nacht maken, zodat je in de dagen erna weer met goede moed de weg op kunt.

Daarnaast is het fijn om accommodaties te boeken die bij jouw manier van vakantie vieren passen. Dus je bepaalt zelf hoe luxe, of juist back to basic je slaapplek eruit komt te zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *