Zwarte zaterdag 2021

Zwarte zaterdag 2021: vermijd files en boek alvast een hotel onderweg

Ben je al bezig met het plannen van je vakantie in 2021? Afhankelijk van je vakantiebestemming in Europa zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden tijdens het plannen van jouw reis. Niets is zo ergerlijk als lang in de file staan onderweg, tijdens een vermoeiende reis bijvoorbeeld tijdens een zwarte zaterdag 2021. Vooral wanneer je met meerdere passagier (waaronder kinderen) in de auto stil moet staan in de brandende zon, slaan de verveling en stress snel toe. Met name rond de drukke wegen en knoppunten is er sprake van zogeheten ‘zwarte zaterdagen’. Dit zijn dagen waarop het beter is om bepaalde routes te vermijden, vanwege de extreme drukte en de garantie dat je in de file komt te staan. De filetijden kunnen oplopen tot een flink aantal uren stilstaan in de brandende zon.

Datum zwarte zaterdag 2021

Op basis van voorgaande jaren verwachten wij dat de zwarte zaterdag 2021 in de zomer valt op zaterdag 7 augustus. Ook op 31 juli, 1 augustus, 8 augustus en 14 en 15 augustus zal het erg druk worden op de wegen. 

Een tussenstop overnachting plannen op de zwarte zaterdag 2021


Bij het plannen van de reis naar je Europese bestemming is het verstandig om de verwachte reistijd onder de loep te nemen. Een van de zaken die je hierbij kunt bekijken en plannen is het aantal uren op de weg. Om de twee tot drie uur rijden is het een goed idee om zeker twintig minuten tot een half uur pauze te nemen, bijvoorbeeld bij een tankstation of wegrestaurant. Strek je benen en zorg ervoor dat je altijd voldoende drinkt. Na het afleggen van zo’n zes uur op de weg zul je wellicht niet eens merken dat je opmerkzaamheid en reactievermogen afnemen. Neem geen risico en plan tijdens het bekijken van de route ook een tussenstop in tijdens de reis.

Een hotel boeken voor de zwarte zaterdag 2021

Wij bieden de mogelijkheid om snel en goedkoop hotels te boeken die direct aan de belangrijke wegen in Europa gelegen zijn. Met name op de zwarte zaterdagen is het van groot belang dat je bekijkt tijdens welke uren je op weg bent en tevens bekijkt wanneer jij jouw pauze neemt en een zwarte zaterdag 2021 tussenstop boekt. Hoe eerder je boekt, des te eerder ben je verzekerd van een goed tarief voor je verblijf. Ga veilig op reis en neem je rust onderweg. Zo ga je ook bij een zwarte zaterdag in 2021 vroeg op weg tijdens de rustige uren op de weg.

Is het verstandig om op Zwarte Zaterdag te gaan rijden?

Verstandig is het niet, want de kans op ellenlange files is levensgroot. Soms echter heb je geen keuze en moet je wel. Als je echter op een andere datum de reis kunt aanvaarden, dan zou dat verstandig zijn. Vergeet niet een hotel onderweg te boeken.

Waarom boek je zeker op Zwarte Zaterdag een accommodatie onderweg?

Gek genoeg word je van filerijden nog vermoeider dan wanneer je gewoon kunt rijden. Op weg naar ja vakantiebestemming is het dus goed een accommodatie te boeken om te overnachten. Zo kom je ook nog eens uitgerust op je vakantieadres aan. Je kunt via deze website een hotel, B&B of camping onderweg boeken.

Hoe boek je een accommodatie tijdens Zwarte Zaterdag?

Dat doe je hier via Tussenstop.com. Je voert een aantal gegevens in en krijgt vervolgens een aantal opties om te overnachten aangeboden. Heb je een keuze kunnen maken? Boek dan meteen, heb je weer een zorg minder.