Zwarte zaterdag 2016

Zwarte zaterdag 2016: boek alvast een overnachting onderweg en voorkom filestress

Het afleggen van een lange autoroute naar jouw Europese eindbestemming kan gepaard gaan met veel plannen en stress onderweg. Vooral rond de populaire Franse plaatsen waar velen van ons naartoe reizen voor een vakantie, hebben we te maken met de zogeheten ‘zwarte zaterdag‘. Overigens geldt dit ook voor het rijden naar een bestemming in het oosten van Europa, een trip naar de Italiaanse vakantieplaatsen en Zwitserland. De zwarte zaterdag 2016 voor Frankrijk is 30 juli en 6 augustus. Zorg dat als je rondom die datum wilt reizen rekening houdt. Bijvoorbeeld met een hotel onderweg.

Relaxed reizen? Boek een overnachting onderweg en vermijd de files

Waarom het heet zwarte zaterdag?

Zwarte zaterdag 2016Het Franse equivalent van onze ANWB codeert drukke wegen en stilstaand verkeer met bepaalde kleuren. Zo is een zwarte codering voor een weg of knooppunt een aanduiding dat je moet verwachten lang stil te staan. Het is dan ook het best om op het moment dat deze bepaalde route op deze manier wordt aangeduid, de route te vermijden. Dit kun je doen door rekening te houden met de zwarte zaterdag 2016. Bekijk jouw route van tevoren en kijk naar de verkeersverwachtingen. De kans op ongelukken op de weg (door drukte en vermoeidheid vanwege het lange wachten) neemt fors toe op de zwarte zaterdag 2016. Boek een tussenstop in een hotel of motel aan de route en zorg ervoor dat je de drukte vermijdt.

Succesvol rijden op de zwarte zaterdag 2016

Door het vooraf bekijken van de verwachte zwarte zaterdagen in 2016, aangegeven door bijvoorbeeld de ANWB, maar ook bepaalde routeplanners geven een indicatie, kun je jouw reis zonder al teveel oponthoud afleggen. Vooral wanneer je bijvoorbeeld met kinderen reist is het verstandig om verveling en vermoeidheid op de weg te voorkomen. Neem je rust tijdens een tussenstop hotel op de zwarte zaterdag 2016. Ga vroeg naar bed en vervolg je route in de vroege ochtenduren, om de drukte voor te zijn. Vermijd het rijden tijdens de middag en vroege avond en geniet van bijvoorbeeld een tussenstop in de omgeving om jouw zwarte zaterdag 2016 op een leukere manier te besteden. Wij maken het eenvoudig om snel en goedkoop een zwarte zaterdag 2016 tussenstop te plannen en te boeken. Wees er snel bij! Zo voorkom je onnodig oponthoud, stress en ongevallen door de drukte en je vermoeidheid achter het stuur. Zo kom je uitgerust en ontspannen aan op je eindbestemming en kan jouw vakantie beginnen.