Zo houd je het met de kids gezellig op de achterbank tijdens je autovakantie

Avontuurlijke ouders opgelet! De zomervakantie staat weer voor de deur en de kans is groot dat je al plannen maakt voor de perfecte vakantie met het hele gezin. Misschien droom je al van de zonovergoten stranden in Spanje, de lavendelvelden in Frankrijk of de historische steden in Italië. Maar wacht eens even… de enige uitdaging die tussen jou en je bestemming staat, is die lange autorit met de kinderen op de achterbank. Hoe hou je de sfeer gezellig en de verveling op afstand tijdens deze rit? Wees gerust, wij hebben je gedekt! Hier zijn een paar tips om de autorit met de kids tot een leuke ervaring te maken.

De voordelen van reizen met je eigen auto

De vrijheid die je hebt bij het reizen met je eigen auto is onvergelijkbaar met andere vervoersmiddelen waaruit je tijdens een welverdiende vakantie kunt kiezen. Je hebt geen stress over gemiste vluchten of beperkte bagage. Je hebt de volledige controle over je reisschema en kunt stoppen waar en wanneer je maar wilt. Bovendien kan je reis zelf al een deel van de vakantie worden. Rijd door de mooiste landschappen, neem schilderachtige routes en plan onverwachte tussenstops.

Zorg voor een comfortabele setting

Een comfortabele achterbank is het hoofdingrediënt van een gezellige rit. Investeer in goede reiskussens en dekens als de kids een dutje willen doen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is en dat alles wat ze nodig hebben binnen handbereik is. Je kunt er ook over nadenken om een zonneschermen voor de zijramen te plaatsen om te voorkomen dat de zon de kleintjes verblindt of onnodig opwarmt. Hoe comfortabeler de kids achterin zijn, des te minder je ze voorin zal horen.

Regel vermaak voor de kids

Een goede voorbereiding is echt dé sleutel tot een geslaagde rit. Zorg voor een assortiment aan speelgoed, boeken, kleurplaten en andere activiteiten om de kinderen bezig te houden. Tablets met hun favoriete films of spelletjes kunnen ook een zegen zijn, maar vergeet niet de oplaadkabels en koptelefoons mee te nemen. Audioboeken en podcasts voor kinderen zijn ook geweldig voor lange ritten.

Leg dat lekkers en de snacks maar alvast klaar

Voorzie een koelbox van gezonde snacks en drankjes. Fruit, noten, yoghurt en volkoren sandwiches zijn geweldige opties. Het is belangrijk om genoeg te drinken en met een tevreden volle buik op de achterbank te zitten tijdens de lange reis. Een eet- of drinkmomentje is ook nog eens een mooie afleiding op het moment dat je kids zich beginnen te vervelen achterin. Met kun snacks en lekkers zijn ze letterlijk en figuurlijk weer even zoet!

Plan regelmatige pauzes in met de kids

Pauzes zijn belangrijk, niet alleen om de bestuurder fris te houden, maar ook om de kinderen de kans te geven zich uit te rekken en wat energie kwijt te raken. Probeer een park, speelplaats of rustplaats te vinden waar de kinderen veilig kunnen spelen. Neem een bal of strandtennis set mee om de kinderen even helemaal uit te laten razen. Wie weet vallen ze dan wel een paar uurtjes in slaap. Verder is het belangrijk om genoeg tussenstops te plannen als je ver op vakantie gaat. Je kunt bijvoorbeeld een nachtje in een hotel onderweg, op een leuke doorreiscamping of een gezellige B&B onderweg boeken.

Wees flexibel en maak plezier

Het laatste advies is simpel: wees flexibel en maak plezier. Dingen kunnen en zullen waarschijnlijk anders lopen dan gepland en dat is oké. Vergeet niet dat het doel van de reis is om plezier te hebben en prachtige herinneringen te maken. Draai het volume omhoog en zing mee met de kinderliedjes, speel “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet” of tel het aantal rode auto’s op de weg. Elke situatie kan leuk zijn als je er met de juiste instelling naar kijkt.

De juiste voorbereidingen om de kids klaar te stomen voor de reis

Vergeet niet om van tevoren te controleren of je auto in topconditie is en dat je verzekering en pechhulp in orde zijn. Zorg ervoor dat je altijd een EHBO-doos en een noodkit met zaken als een zaklamp, reservewielen en gereedschap in de auto hebt liggen. Als je door landen reist waar een gevarendriehoek, veiligheidshesjes of ademalcoholtesters verplicht zijn, zorg dan dat je die ook bij je hebt.

Geniet van de reis!

Onthoud dat het bij een autovakantie niet alleen om de bestemming gaat, maar ook om de reis zelf. Neem de tijd om van de rit te genieten en maak van de reis zelf een avontuur. Je zal merken dat als je de reis ziet als een deel van de vakantie en niet als een hindernis om te overwinnen, de hele ervaring veel aangenamer wordt. Houd het leuk voor jezelf en voor de kinderen. Pak de koffers, laad de auto in en zet de zonnebrillen op. Het is tijd voor een geweldig zomeravontuur met het hele gezin! Ons team bij Tussenstop.com wenst je een geweldige autovakantie toe.

5/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *