Welke spullen moet je verplicht in de auto hebben liggen en waarom?

Een roadtrip door Europa! Wie droomt er niet van? Het adembenemende landschap, de verschillende culturen en heerlijke gerechten, de vrijheid om op je eigen tempo te reizen. Voordat je jezelf verliest in deze romantische visioenen, zijn er praktische zaken om over na te denken. Wat zijn de spullen die je verplicht in je auto moet hebben liggen in de verschillende Europese landen? Elk land heeft zijn eigen set regels. Maar maak je geen zorgen, wij hebben het voor je uitgezocht. Hier is je ultieme gids voor de spullen die verplicht in je auto moeten liggen voor een onvergetelijke Europese roadtrip!

Voordelen van een roadtrip door Europa

Voordat je in de details duikt, laten wij je zien waarom een roadtrip door Europa zo fantastisch is. Een groot voordeel aan een fijne autovakantie in Europa is de diversiteit die je onderweg tegenkomt! Van de zonovergoten stranden van Spanje, naar de schilderachtige landschappen van Toscane, tot en met de adembenemende fjorden van Noorwegen. Het is een heerlijke mix van de leukste ervaringen die je tijdens je autovakantie zal meemaken. Een ander heerlijk en fijn voordeel is vrijheid! Je bent niet gebonden aan het tijdschema van een tourbus, vliegtuig of groepsvakantie, je kunt spontane omwegen maken, lokale mensen ontmoeten, verborgen juweeltjes ontdekken en de regio’s op je eigen tempo verkennen.

De mogelijkheid om je eigen comfortzone te creëren is voor veel mensen ook een belangrijk voordeel. In je auto kun je je favoriete muziek luisteren, snacks meenemen, stoppen wanneer je maar wilt voor een picknick, een dutje doen… Jij bent de baas over je eigen reis!

Spullen die verplicht zijn in je auto: de algemene regels

De verplichte spullen die je in de auto moet hebben liggen kunnen variëren van land tot land, maar sommige items zijn in bijna alle Europese landen verplicht. Deze spullen zie je hieronder terug:
– Een gevarendriehoek om achter je auto te plaatsen in geval van pech of een ongeluk.
– Reflecterend veiligheidsvest voor zichtbaarheid in het donker of bij slecht weer.

Spullen die verplicht zijn in je auto die extra komen op de algemene regels per land

Laten wij nu eens kijken naar een paar specifieke extra regels voor bepaalde landen, zodat je zeker weet dat je in elk land op de juiste manier bent voorbereid op je reis. Hieronder lees je een aantal extra verplichte zaken terug:
– Spanje: Je moet twee gevarendriehoeken hebben in plaats van één. Eentje zet je voor je auto en de ander gaat achter je auto.
– Oostenrijk en Zwitserland: Je moet een Autobahnvignet hebben als je gebruik wilt maken van de snelwegen.

Handige spullen die niet verplicht zijn voor in de auto

Naast de verplichte spullen zijn er ook handige items die je roadtrip comfortabeler kunnen maken:

– GPS of navigatiesysteem: Hoewel dit helemaal niet verplicht is, kan dit je leven een stuk makkelijker maken, vooral in landen waar je de taal niet spreekt.
– Opladers: Voor je telefoon, tablet, camera, enz.
– Kussens en dekens: Voor comfort tijdens lange ritten.
– Koelbox: Om drankjes en snacks vers te houden.
– Zaklamp: Handig in geval van pech in het donker.
– Brandblusser: vooral als je met een camper of caravan rijdt.
– EHBO-doos voor eventuele ongevallen of kleine verwondingen.
– Reservewiel of een bandenreparatieset voor het geval je een lekke band krijgt.

Haal alle benodigde spullen in huis en geniet van je autovakantie

Een roadtrip door Europa kan een geweldige ervaring zijn, maar het vereist wel wat planning. Door ervoor te zorgen dat je de spullen verplicht in je auto bij je hebt, kun je de stress verminderen en volop van je reis genieten. Bereid je voor, pak je auto in en ga het avontuur van je leven tegemoet! Wil je tussendoor fijne tussenstops maken om je reis wat meer op te delen? Dan kun je de handige en leuke planner op Tussenstop.com inzetten. De planner helpt je om de leukste accommodaties onderweg te vinden. Denk aan een leuk hotel onderweg, een B&B, een camping en nog veel meer!

Vooral wanneer je lange afstanden moet afleggen of wanneer je met de kids op vakantie bent is het wel lekker om niet te lang achter elkaar in de auto door te brengen. Door tussendoor genoeg leuke momentjes en rust in te plannen, geniet je veel beter van je autovakantie. Je hebt de tijd aan jezelf en kunt onderweg meteen meerdere leuke plaatsjes op de route bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *