Wegenvignet Zwitserland: begin je autovakantie niet zonder

Geniet van de natuur en de wegen in Zwitserland: bestel een wegenvignet
Geniet van de natuur en de wegen in Zwitserland: bestel een wegenvignet

Wanneer je met de auto op vakantie gaat is er veel wat je moet voorbereiden en zo zijn er misschien een aantal dingen waar je niet zo snel aan denkt. Het wegenvignet Zwitserland is er voor veel mensen een van, omdat wij daar hier in Nederland of België niet mee werken. Echter is het wel van groot belang dat je deze op tijd in je bezit hebt, want wanneer je de Zwitserse snelwegen zonder wegenvignet Zwitserland betreedt kan dat je een flinke boete opleveren.

Wegenvignet Zwitserland

Een wegenvignet is te vergelijken met de wegenbelasting die we in Nederland betalen. Iedere autobestuurder moet er een hebben, of je er nou woont of er doorheen reist voor je vakantie. Het wegenvignet is een sticker die je op je voorruit plakt zodat je kunt aantonen dat je je ‘belasting’ hebt betaald. De gebruiksaanwijzing wordt er bijgeleverd en zorg er voor dat je die volgt want wanneer je sticker verkeerd is geplakt of bijvoorbeeld op je dashboard ligt, kan je daar een boete voor krijgen.

Wegenvignet Zwitserland kopen

Het wegenvignet voor Zwitserland kun je zowel op locatie als online kopen. Online is het vaak wat goedkoper en makkelijker, maar als je het onverhoeds toch vergeten bent is het wel zo fijn dat het bij de grens ook nog kan. De prijs voor een jaarvignet ligt rond de €35. Het kan wat afwijken maar het zal niet veel meer of minder zijn. De boete voor het ontbreken van een wegenvignet Zwitserland kost meer dan €200 en dat zou natuurlijk erg zonde zijn.

Zwitserland tolwegen

Een vignet moet je sowieso hebben want in de meeste gebieden is dit verplicht. Echter zijn er nog een aantal wegen waar je apart tol moet betalen en het is natuurlijk wel zo fijn om van tevoren te weten waar dit het geval is, zodat je tijdens je reis niet voor verrassingen komt te staan. De Grote-Sint-Bernardtunnel en de Munt-la-Schera-Tunnel bij La Drossa zijn de twee tunnels waar je nog tol moet betalen. Bij beide tunnels betaal je voor een enkeltje €26,90 en voor een maandretour €43,10. Echter wijken de prijzen voor de Munt-la-Schera-Tunnel op zaterdagen af. Dit kan per periode verschillen en dit kun je bij de tunnel zelf betalen!