Wegenvignet Oostenrijk: schaf hem aan voordat je vertrekt!

Wegenvignet Oostenrijk kopen? Dat doe je eenvoudig online
Wegenvignet Oostenrijk kopen? Dat doe je eenvoudig online

Om in Oostenrijk de snelweg te kunnen betreden met je auto ben je verplicht om een wegenvignet Oostenrijk te hebben. Heb je deze niet? Dan kun je hier een fikse boete voor krijgen en dat is natuurlijk geen leuke start van je vakantie. Zorg er dus voor dat je goed bent voorbereid en dat je wegenvignet Oostenrijk op je voorruit geplakt zit of aan je kenteken is gelinkt voordat je het land binnenkomt!

Wegenvignet Oostenrijk

Het wegenvignet Oostenrijk is een sticker die je op je voorruit plakt waarmee je kunt aantonen dat je wegenbelasting hebt betaald. Zowel bewoners van Oostenrijk als vakantiegangers die door of naar Oostenrijk reizen moeten in bezit zijn van een wegenvignet. Je kunt een wegenvignet halen met de geldigheid van 10 dagen voor €9,20, 2 maanden voor €26,80 of voor een jaar voor €89,20. Dit zijn de officiële prijzen vanuit Oostenrijk, deze prijzen kunnen per website of locatie afwijken.

Wegenvignet Oostenrijk digitaal of fysiek

Voor Oostenrijk heb je zowel fysieke als digitale wegenvignetten. Sinds 2018 kun je het wegenvignet aan je kenteken laten koppelen waardoor ze je kenteken kunnen scannen en meteen zien dat je in het bezit bent van het juiste wegenvignet. Uiteraard kan het ook nog via de oude manier waarbij je je wegenvignet online besteld of bij de grens aanschaft en deze op je voorruit plakt. Wanneer je het wegenvignet niet goed bevestigd kan dit je een boete. Van €300 opleveren. Lees dus de instructies goed door voordat je het wegenvignet bevestigd.

Uitzonderingen

De Sondermautstrecken zijn uitzonderingen waar je geen wegenvignet nodig hebt. Opzich is de kans groot dat je deze wel al hebt, maar het is wel van belang dat je er rekening mee houdt dat je in deze gebieden nog apart tol moet betalen. Het gaat daarbij om de volgende routes:
A9 Phyrn Autobahn: de Bosrucktunnel en de Gleinalmtunnel
A10 Tauern Autobahn: de Tauerntunne; en de Katschbergtunnel
A11 Karawanken Autobahn: de Karawankentunnel
A13 Brenner Autobahn: Inssbruck en de Italiaanse grens
S16 Ariberh Schnellstraße: de Albergtunnel.
De tol prijs voor deze routes ligt tussen de €5 en €12. Wees hier dus op voorbereid door van tevoren je route uit te stippelen zodat je weet of je door de Sondermautstrecken reist of niet.