Tolvignet Zwitserland: vergeet hem niet voordat je aan je vakantie begint

Wanneer je autovakantie door of naar Zwitserland gaat dan ben je verplicht om een tolvignet Zwitserland in je bezit te hebben. Met dit tolvignet toon je aan dat je de wegenbelasting voor Zwitserland hebt betaald en hiermee mag je alle snelwegen in Zwitserland met de auto betreden. Heb je dit tolvignet niet? Dan riskeer je een erg hoge boete! Zorg er dus voor dat je hem hebt voordat je vakantie begint zodat je kunt gaan rijden zonder zorgen!

Tolvignet Zwitserland

Om de autovakantie zo comfortabel mogelijk door te brengen zijn goede wegen wel een vereiste. Niemand zit erop te wachten om een paar uur lang in de auto te hobbelen vanwege gaten in de weg. In Nederland hebben we daar wegenbelasting voor, in Zwitserland werken ze met het tolvignet. Zowel vakantiegangers als inwoners van Zwitserland moeten dit tolvignet hebben. Het gaat simpelweg om een sticker op je voorruit die je er na je vakantie gewoon weer vanaf kunt halen!

Tolvignet Zwitserland kopen

Een tolvignet voor Zwitserland kun je zowel online als bij de grens kopen. Online is vaak sneller en zorgt ervoor dat je niet in een mogelijk lange rij hoeft te wachten bij de grens. Maar, ben je onverhoeds toch vergeten je tolvignet Zwitserland te bestellen dan is het natuurlijk fijn dat het nog ter plaatse kan. Je koopt een tolvignet voor een heel kalender jaar ongeacht wanneer je hem koopt.  De prijs ligt rond de €35. Dat is een stuk lager dan de boete van €200 die je krijgt wanneer je geen tolvignet hebt!

Tolwegen Zwitserland

Ondanks het tolvignet zijn er nog een aantal locaties waar je apart tol moet betalen om verder te mogen rijden. Het gaat dan voornamelijk om de volgende twee tunnels: De Grote-Sint-Bernardtunnel en de Munt-la-Schera-Tunnel bij La Drossa. De prijzen voor de Grote-Sint-Bernardtunnel zijn €26,90 voor een enkele reis en €43,10 voor een maandretour. De Munt-la-Schera-tunnel werkt met zomer- en winter periodes. De eerste geldt van mei tot november. In deze periode betaal je €15 voor een enkele reis en €25 voor een retour. De winter periode geldt van november tot en met april en de bedragen zijn dan €20 voor een enkele reis en €45 voor een retour. Deze bedragen kun je gewoon bij de tunnels zelf betalen maar het kan dus zijn dat je hier een tijdje in de rij staat, vooral in de drukkere vakantieperiodes.