Hotel Passau onderweg

Er gaat niets boven een heerlijke vakantie met de auto in Duitsland en Oostenrijk. Wanneer je onderweg een tussenstop zoekt, kun je deze in Passau boeken. Dit plaatsje ligt namelijk op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Op deze pagina kom je erachter op welke manier je onze slimme planner kunt inzetten tijdens je zoektocht naar een hotel in Passau onderweg tijdens je welverdiende autovakantie. Hoe fijn is het om tijdens je reis een aantal tussenstops te plannen? Hier kun je tot rust komen en meteen meer van de plaats, stad of het dorp waar je kort verblijft zien. Passau is een geweldige tussenstop als je onderweg bent naar Oostenrijk. Lees snel verder om erachter te komen wat hier allemaal te zien en te doen is.

Dit kun je van de stad verwachten als je een nachtje in een hotel in Passau onderweg boekt

Hotel Passau onderweg overnachtingshotel snelweg

Het prachtige Passau ligt in het Duitse Beieren, maar grenst bijna aan Oostenrijk, om precies te zijn ligt het 5,5 km bij de Oostenrijkse grens vandaan. Hier kun je dus twee mooie landen met elkaar combineren, aangezien het zo’n fijne ligging heeft. Passau is een plaats waar je heel goed kunt fietsen. Je kunt er zowel met je eigen fiets op uit, maar je hebt ook de mogelijkheid om hier een fiets te huren. Wanneer je een hotel in Passau onderweg boekt, kun je tijdens een doorreis het beste voor een hotel in Passau langs de snelweg kiezen. Dat zorgt ervoor dat je weer snel door kunt met de auto, de ochtend nadat je een goede nachtrust in Passau hebt gehad.

Wil je weten hoeveel uur je vanuit Nederland naar Passau moet rijden? Dan ben je vanaf Utrecht gemeten ruim 8,5 uur onderweg. Het aantal kilometers wat je dan aflegt ligt op 838 km.

Deze leuke weetjes ken je nog niet over deze Duitse stad vlakbij de Oostenrijkse grens

Wanneer je een hotel in Passau onderweg boekt, kun je de stad meteen beter leren kennen. Misschien vind je het wel leuk om meer over de geschiedenis van de stad te leren. Het unieke aan deze Beierse stad is, dat het tussen drie rivieren in ligt. De Inn, Donau en de Ilz komen hier namelijk samen. Dit maakt van Passau een waterige bestemming, wat zowel in de zomer als de winter erg leuk is. In de zomer kun je afkoelen in het water en met geluk kun je er in de winter schaatsen. In totaal wonen er zo’n 55.000 mensen in de stad, waardoor het er niet te rustig, maar zeker ook niet te druk is. Het is een geweldige bestemming om eens aan te doen. Als je met kinderen reist is deze stad ook zeker aan te bevelen.

Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Passau, die je zeker niet mag missen

Als je in een hotel in Passau onderweg slaapt, is het de moeite waard om een aantal uurtjes de stad in te duiken. Je kunt er bijzondere monumenten bekijken zoals de Dom St. Stephan en de St. Paul kerk. Wil je een prachtig uitzicht hebben op alle drie de rivieren? Dan kun je dit bij de Veste Oberhaus bekijken. Verder zijn er geregeld orgelconcerten in de kerk die je tegen en kleine vergoeding kunt bijwonen. Wil je het water op? Dan kun je met je reisgezelschap een leuke boottocht meemaken over de Donau.

Bekijk nu welke leuke opties je hebt om een hotel in Passau onderweg tijdens je reis te boeken

Wil je graag meer inspiratie opdoen voordat je een hotel in Passau onderweg tijdens je autovakantie boekt? Dan hebben wij het ideale hulpmiddel tijdens het boeken van je vakantie voor je ontwikkeld. Met onze slimme planner kun je namelijk makkelijk en snel zien welk hotel in Passau onderweg tijdens je autovakantie nog vrij is. De planner vertelt je meer informatie over hotels onderweg in Duitsland, maar je kunt er ook doorreiscampings, AirBnB’s en Bed & Breakfasts op terugvinden. Dit zorgt ervoor dat er voor ieder type reiziger voldoende overnachtingsopties tussen zitten. Hoe leuk is het om een tussenstop te plannen in een stad of dorp, waar je meteen ook mooie bezienswaardigheden hebt? Dit maakt je autovakantie compleet!

De slimme planner kun je op twee manieren gebruiken. Houd je van avontuur en wil je een verrassingseffect aan je vakantie toevoegen? Dan kun je het beste kiezen voor het invullen van je begin- en eindpunt. Vertel de slimme planner hierna hoeveel kilometers of uren je maximaal achter elkaar in de auto wil doorbrengen. Op basis van deze informatie, zal de planner je laten zien in welke plaats je de tussenstop het beste kunt houden. Je krijgt dan ook meteen mogelijke overnachtingsplekken te zien. De tweede manier om de planner te gebruiken is door de naam van de plaats waar je een tussenstop wil houden in te vullen.

5/5 - (11 stemmen)