Hotel onderweg Chamonix: een stukje wintersportgeschiedenis!

Hotel onderweg Chamonix: overnacht in de buurt zodat je snel op de piste kan staan

Het ligt aan de voet van de Mont Blanc en is naast een prachtig skigebied ook nog eens een leuke, maar vooral knusse, vakantiebestemming in het oosten van Frankrijk. De stad is een van de drukstbezochte skigebieden in Frankrijk en draagt dan ook de bijnaam “wereldhoofdstad van het alpinisme”. Skiliefhebbers weten natuurlijk dat het over Chamonix gaat!

Wintersport in Chamonix

Chamonix is wereldwijd een van de bekendste wintersportlocaties aangezien het vlak bij de Mont Blanc ligt. Hierdoor komen wintersportfanaten van over de hele wereld hier naartoe om de pistes te verkennen. Het ligt vlak bij de grens tussen Frankrijk en Zwitserland en ligt dus midden in het wintersportgebied van Frankrijk. Dit dorp ligt op 1030 meter hoogte en is de basis van de Franse wintersportgeschiedenis. Met bijna 170 km aan pistes is het ideaal voor gevorderden met een aantal off-piste locaties. Er zijn weinig vlakke stukken waardoor het voor beginners niet de beste plaats is.

Hotel onderweg Chamonix

Gelukkig hebben wij hier het voordeel dat Chamonix op rijafstand ligt! Echter is het niet verstandig om langer dan acht uur achter elkaar te rijden, omdat je dan waarschijnlijk erg moe bent. Daarom raden we sterk aan een hotel onderweg naar Chamonix te boeken zodat je even bij kunt slapen om de dag erna verder te rijden richting deze prachtige bestemming. Onderweg zal je de steden Luxemburg en Nancy kruisen en gezien deze steden redelijk in het midden van de route liggen zijn het mooie plaatsen om te overnachten. Nu heb je twee opties. Wil je de stad waar je overnacht nog verkennen? Zin om even uitgebreid te gaan lunchen voordat je weer verder rijdt? Boek dan een overnachting in het centrum. Wil je zo snel mogelijk de hort weer op? Boek je hotel onderweg naar Chamonix dan aan de snelweg zodat je meteen door kunt.

Overnachten in Chamonix         

Je hotel onderweg naar Chamonix is geregeld, nu je accommodatie in Chamonix zelf nog. De omgeving Chamonix kent de meest prachtige accommodaties waar je met het hele gezin kunt overnachten. Van budget- tot vijfsterrenhotels, prachtige thematische chalets en appartementen en gezellige accommodaties in de dorpjes nabij Chamonix. Er is voor iedereen wel iets wat bij hen past. Heb je zin in een heerlijk warm bad na een dag op de latten? Dan kies je natuurlijk voor iets luxueuzer. Weet je dat je vooral zult skiën en slapen? Dan is het zonde van je geld om een te luxe accommodatie te boeken. Wil je liever kamperen in dit prachtige natuurgebied? Dan kan dat uiteraard ook! Al raden we dit wel alleen in de zomer aan, verrassend genoeg is het er in de winter best frisjes.

Wat te doen in Chamonix?

Wanneer je een dagje even rust wil van de pistes is het natuurlijk wel fijn als er nog iets leuks te doen is in de buurt. Gelukkig is dat in Chamonix zeker het geval. Zo zijn er verschillende tentoonstellingen waar je meer kunt leren over de geschiedenis en de cultuur van Chamonix. De soorten tentoonstellingen variëren van tijd tot tijd en vallen in de categorie kunst, geschiedenis, algemene informatie, actuele problemen etcetera. Ook heeft het gebied heerlijke restaurants waar je aan het eind van de dag lekker kunt bijkomen onder het genot van een heerlijke maaltijd. Of je nou zin hebt in iets uit de plaatselijke keuken, of de Japanse keuken, het is allemaal mogelijk! Heb je na het skiën zin in een vette hap? Dan is er ook nog eens een McDonalds in de buurt!