Hotel Compiègne onderweg

Wanneer je met de auto op vakantie gaat naar Compiègne kun je veel natuur, prachtige architectuur, de heerlijke Franse keuken en veel gezelligheid verwachten. Op deze pagina lees je alles over het boeken van een betaalbaar en comfortabel hotel in Compiègne onderweg tijdens je roadtrip door Frankrijk. Je maakt van tevoren alvast kennis met Compiègne door wat achtergrondinformatie over de stad door te lezen. Hierna vind je alle bezienswaardigheden in deze Franse stad terug. Heb je tijd over? Dan kun je gezellige activiteiten boeken, zodat je ook nog iets leuks kunt doen als je toch eventjes in deze stad verblijft. Aan het einde lees je op welke twee manieren je de slimme planner op deze pagina kunt inzetten om een leuke tussenstop te boeken.

Slaap je een nachtje in een hotel in Compiègne onderweg? Dan wil je dit alvast weten

Ga je op autovakantie in Frankrijk? Dan kun je een hotel in Compiègne onderweg boeken om meer van de omgeving te zien. Compiègne ligt in het Franse departement Oise, wat ongeveer 80 km ten noordoosten van Parijs terug te vinden is. Het leuke aan deze stad is, dat de rivieren de Oise en de Aisne hier samenkomen. Het is een rustig plekje en er wonen zo’n 40.000 mensen in deze Franse stad. De stad is vooral bekend om haar kasteel en het prachtige bos dat je in de omgeving terugvindt. Het bos heet het Forêt de Compiègne. Hieronder lees je meer informatie over de mooiste bezienswaardigheden van deze stad.

De mooiste bezienswaardigheden in deze Franse stad voor je op een rij

Zodra je een nachtje in een hotel in Compiègne onderweg tijdens je autovakantie door Frankrijk slaapt, kun je meteen de mooiste bezienswaardigheden van de stad bekijken. Doordat de stad een rijke geschiedenis heeft, kun je hier veel historie verwachten. Er zijn zelfs resten van de prehistorie in de bodem gevonden, die erop wijzen dat er toen al bewoners aanwezig waren in dit gebied. Later was Compiègne een belangrijke stad voor de keizerlijke machten van Frankrijk. Je kunt in de stad prachtige appartementen terugvinden, die met de mooiste meubels uit de tijd van Lodewijk XVI en Napoleon de 1e zijn ingericht.

Het bekendste kasteel van deze stad is het Palais de Compiègne. De mooiste kerk heet de Eglise St. Jacques. Andere mooie kerken die je hier van buiten en van binnen kunt bekijken zijn de Eglise Saint-Pierre-des-Minimes en de Eglise Saint-Antoine.

Dit zijn leuke activiteiten die je tijdens je bezoek aan Compiègne kunt plannen

Logeer je een nachtje in een fijn hotel in Compiègne onderweg? Dan kun je meteen kijken of je nog leuke activiteiten in deze stad kunt plannen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan wandelen of fietsen in het naastgelegen bos. Hier kun je heerlijk van de natuur genieten en tot rust komen. Ben je een geschiedenis én museum fan? Dan kun je een bijzonder museum over de 1e en 2e Wereldoorlog bezoeken, de Memorial de l’Armistice. Het Musée et Domaine Nationaux de Compiègne is ook zeker een bezoekje waard.

In de buurt van de stad, kun je ook een indrukwekkend oud concentratiekamp bezoeken dat tot museum is omgebouwd, dit heet Camp de Royalieu.

Gebruik de planner om een fijn en betaalbaar hotel in Compiègne onderweg tijdens je autovakantie door Frankrijk te boeken

Wil je tijdens je autovakantie door Frankrijk graag een fijn hotel in Compiègne onderweg boeken? Dan kun je ervoor kiezen om de slimme planner op deze pagina in te schakelen. Je kunt de planner zelfs op twee verschillende manieren gebruiken. Als je al weet dat je op zoek bent naar een hotel in Compiègne onderweg, dan vul je Compiègne als bestemming in. De planner zoekt dan naar beschikbare hotels in deze stad tijdens jouw vakantieperiode. Los van hotels kun je ook kiezen uit appartementen, gezellige B&B’s en campings onderweg. Op die manier zit er voor iedereen wel een geschikte accommodatie tussen. Je bepaalt zelf op welke manier jij het liefst van je vakantie geniet.

De tweede manier waarop je de planner voor een leuke tussenstop kunt inzetten, is een stuk avontuurlijker. Het is de bedoeling dat je een vertrek- en eindpunt in de planner invult. Hierna geef je aan hoeveel uur je maximaal wil rijden, totdat je bij je tussenstop arriveert. De planner kan dan jouw ideale tussenstop voor je berekenen. Het idee hierbij is, dat je een avontuurlijke vakantie kunt plannen en je gaandeweg ziet waar je precies terecht komt. Hierdoor kom je nog eens op onbekende of minder toeristische plekjes terecht, waardoor je op een andere manier naar je omgeving zal kijken. Dit is erg leuk om te doen en zorgt ervoor dat je een spontane roadtrip kunt plannen naar jouw favoriete vakantieland. Je zou ook voor een aantal zelfgekozen en verrassende plekken in combinatie met elkaar kunnen kiezen.

5/5 - (12 stemmen)