Hotel Beaune onderweg

Ben je van plan om op vakantie te gaan met de auto en wil je de Route du Soleil rijden? Dan is het aan te raden om een tussenstop te plannen in het prachtige Beaune. Deze plek in Bourgondië heeft je meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou denken. Op deze pagina lees je alles over het vinden van een fijn en comfortabel hotel in Beaune onderweg tijdens je autovakantie. Je komt erachter wat deze stad uniek maakt, wat je er allemaal kunt zien en doen en waarom je deze stad zeker eens een keertje wil bezoeken. Aan het einde krijg je tips op welke manier je een goede overnachtingsplek kunt vinden tijdens je autovakantie.

Een nachtje slapen in een hotel in Beaune onderweg naar je volgende bestemming?

Hotel Beaune onderweg - overnachtingshotelBen je op zoek naar een hotel in Beaune onderweg naar je volgende bestemming? Dan kun je tijdens je tussenstop meteen kennismaken met deze gezellige Franse stad. Zorg dat je een aantal uurtjes de tijd neemt om de stad te bekijken en er even heerlijk in rond te struinen. Wanneer je bij het oude centrum aankomt, kun je meteen de gezellige sfeer in je opnemen. Kom je met de auto naar het stadcentrum, dan kun je deze makkelijk parkeren bij de Place Madeleine. Zet deze plaats vooral in je navigatie als je vanuit je hotel in Beaune onderweg naar je volgende bestemming komt, want het zal niet zo ver rijden zijn.

Ben je naar het centrum gekomen om ook even iets te eten en te drinken? Dan kun je uit veel verschillende restaurants en (wijn)bars kiezen. De terrassen zitten vol en je kunt hier ook prima winkelen om wat tijd te doden.

Maak kennis met een geweldige en bekende Franse stad in Bourgondië

Slaap je in een hotel in Beaune onderweg tijdens je autovakantie en wil je wat meer natuur om je heen zien? Dan kun je naar het park bij de oude stadsmuur van de stad gaan. Het park heeft een grote vijver en veel bomen en gras, waardoor je hier prima kunt genieten van wat verkoeling op een warme zomerdag. Wil je nog meer natuur ervaren? Dan kun je het park uitlopen en meteen de route door de wijngaarden volgen. Er gaat niets boven een wandeling door de wijnvelden als je in Frankrijk op vakantie bent. Al het groen om je heen, de geur van de heerlijke druiven en het uitzicht over de heuvels met honderden wijnranken gaat zeker niet vervelen. Je kunt hier ook prima een rondje met de fiets maken.

Wat valt er allemaal te beleven in de omgeving van Beaune?

Het meest bekende gebouw in Beaune is de oude ziekenboeg Hôtel-Dieu. Dit is een historisch hospice dat er kleurrijk en vrolijk uitziet, waardoor je meteen een architectonisch hoogstandje uit de middeleeuwen te pakken hebt. Deze plek was vroeger een plek waar de armen en zieken kwamen om beter gemaakt te worden of om op de dood te wachten. Wist je dat deze plek tot 1971 nog steeds als ziekenhuis werd gebruikt? Nu kun je er de geschiedenis van dichtbij bekijken en je kunt de gezellige sfeer op de binnenplaats van het gebouw meemaken.

Een andere leuke activiteit in Beaune is een bezoekje brengen aan het wijnmuseum. Het leuke aan dit museum is het feit dat je hier een interactieve route kunt lopen. Verder kun je hier zelfs bijzondere wijnen proeven, waardoor de beleving helemaal compleet is voor de echte wijnliefhebber. Zoals je merkt valt er genoeg te zien en te beleven als je een nachtje in een hotel in Beaune onderweg naar je volgende bestemming boekt.

Ben je op zoek naar een goede verblijfplaats voor een tussenstop tijdens je autovakantie?

Wil je een goed scorend hotel in Beaune onderweg naar je volgende bestemming boeken? Dan kan het zijn dat je niet zo goed weet op welke manier je makkelijk en snel meerdere hotels of overnachtingsmogelijkheden langs de snelweg met elkaar kunt vergelijken. Tussenstop.com heeft daarom een slimme planner gecreëerd, die je helpt om alle vrije opties voor je op te zoeken. Wanneer je van tevoren al weet dat je een hotel in Beaune onderweg naar de volgende bestemming wil vinden, vul je deze stad in de planner in. Hierna ga je akkoord met de zoekopdracht. De slimme planner laat je op dat moment mogelijkheden voor een fijne overnachting zien. Dit kunnen zowel hotels, campings als appartementen of zelfs AirBnB’s zijn.

Op die manier zie je meteen wat er in de stad naar keuze beschikbaar is en kun je voor een overnachtingsvorm kiezen die bij jouw manier van vakantie vieren past. Hoe heerlijk is het om uitgerust wakker te worden, waarna je direct weer door kunt met de route die je naar je volgende bestemming brengt? Een autovakantie is op die manier erg goed te doen en nog superleuk ook!