Autoroute du Soleil

Overnachten langs de Autoroute du Soleil

De Autoroute du Soleil, wellicht de bekendste route voor vakantiegangers die naar het zuiden van Frankrijk gaan. Vanuit Nederland is er een traject die al in Amsterdam begint en via Maastricht loopt. Deze Autoroute is dus ideaal voor Nederlandse vakantiegangers. De Autoroute du Soleil bestaat geheel uit autosnelwegen en is dus een goede optie voor een autovakantie. Gemiddeld gezien, zonder files, ben je met de Autoroute du Soleil zo’n 10,5 uur onderweg. Nu is dit in één rit te rijden als je iemand hebt om mee af te wisselen. Maar als je toch bezig bent, waarom dan niet gebruik maken van de situatie en overnachten langs de Autoroute du Soleil? Zo zie je meteen alle bijzonderheden die de steden langs deze Autoroute te bieden hebben.

Hotels langs Autoroute du Soleil

De tussenstop die mooi in het midden van de Autoroute du Soleil ligt is Dijon. Vanaf Maastricht ben je daar zonder files binnen een uur of 5. Je kunt hier natuurlijk één nacht stoppen en meteen verder rijden naar je bestemming, maar waarom niet wat meer cultuur snuiven als je toch in de buurt bent? Zo kun je in Dijon de wereldberoemde wijngaarden van de Bourgogne bewonderen. Om dit te kunnen doen heb je natuurlijk meer tijd nodig dan één nacht en dan is het wel zo fijn om een comfortabele accommodatie te hebben voor je verblijf. Tussenstop.com biedt een groot aantal opties voor overnachtingen langs de Autoroute du Soleil. Van een eenvoudige Holiday Inn Express tot verschillende “aparthotels” waarbij je niet alleen een bed en badkamer hebt, maar ook een keuken en vaak zelfs een wasmachine.

Overnachten Lyon

Wanneer je via Mâçon reist moet je er rekening mee houden dat het rondom Lyon enigszins druk kan worden op de Autoroute du Soleil. Om hier zo min mogelijk last van te hebben kan het geen kwaad om te overnachten in het prachtige Lyon. Om het makkelijk te houden kun je een hotel langs de snelweg boeken maar waarom niet gebruik maken van de situatie en overnachten in de binnenstad? Je hebt dan genoeg tijd om Lyon te verkennen. Denk aan het oude Vieux Lyon of de Cathédrale St. Jean Ook voor Lyon geldt dat Tussenstop.com genoeg accommodaties beschikbaar heeft die ideaal zijn voor een overnachting langs de Autoroute du Soleil.

Rij je toch liever zo ver mogelijk door? Kijk dan eens voor overnachtingen in Vienne, Valance of Montélimar. Vanaf Lyon is het nog zo’n 200 km rijden naar Orange en dan kan de vakantie officieel beginnen.