3 tips om te overnachten tijdens het reizen met de camper

Reizen met de camper is een geweldige manier om plekken te verkennen en nieuwe avonturen te beleven. Maar waar overnacht je eigenlijk met je camper? Geen zorgen, wij hebben 3 tips voor je om je overnachtingen zo comfortabel mogelijk te maken. Dus ben je voornemens om met je eigen camper op reis te gaan of er één te huren via een platform, zoals van Goboony, dan is het wel prettig te weten waar je op moet letten als je gaat overnachten. Want laten we eerlijk zijn, in één keer doorrijden naar het zuiden van Spanje of Italië, is natuurlijk niet heel verstandig.

Zorg voor een goede planning

Het plannen van je overnachtingen tijdens het reizen met de camper is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een comfortabele en vooral veilige reis hebt. Door van tevoren een plan te maken hoef je je namelijk geen zorgen te maken of er wel plek is op de plaats waar jij wilt overnachten. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat wanneer je kiest voor wildkamperen, zoals we ook hieronder met je zullen bespreken, je goed kijkt naar plekken waar dit is toegestaan. Hoe mooi een plek ook lijkt, het is niet altijd toegestaan om er je camper neer te zetten. Check dus van tevoren goed waar je wel of niet mag staan, zodat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan en bijvoorbeeld een boete krijgt.

Kies voor camperplaatsen of campings

Als je op zoek bent naar een veilige en gemakkelijke plek om te overnachten, zijn camperplaatsen en campings de ideale keuze. Deze locaties zijn speciaal ontworpen om campers te ontvangen en bieden vaak alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals elektriciteit en sanitaire voorzieningen. Daarnaast kun je op campings vaak genieten van extra faciliteiten, zoals zwembaden en speeltuinen. Het is aan te raden om van tevoren te reserveren, vooral in drukke periodes. Ondanks dat het er op het eerste oog veilig is, kan er altijd iets gebeuren. Het afsluiten van een Goboony Camperverzekering tegen bijvoorbeeld schade door het weer, is daarom een verstandige keuze. Zo kom je namelijk niet voor onvoorziene hoge kosten te staan en wordt alles keurig voor je geregeld.

Maak gebruik van apps en websites

Er zijn diverse handige apps en websites beschikbaar die je kunnen helpen bij het vinden van geschikte overnachtingsplekken voor je camper. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van Park4night, Campercontact of de officiële app van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). Deze tools tonen je alle beschikbare camperplaatsen, coampings en andere interessante locaties in de buurt. Je kunt filteren op faciliteiten en beoordelingen lezen van andere camperaars. Daarnaast kan je met je camper ook je route plannen met Tussenstop.com natuurlijk.

Wildkamperen

Als je avontuurlijk bent ingesteld en graag off-grid wilt gaan, dan is wildkamperen een spannende optie. Nederland heeft prachtige natuurgebieden waar je legaal mag wildkamperen met je camper. Denk aan de Veluwe, de Waddeneilanden of de Biesbosch. Zorg er wel voor dat je je houdt aan de regels en richtlijnen van het gebied. Wildkamperen kan een geweldige manier zijn om te genieten van rust, stilte en de schoonheid van de natuur.

5/5 - (4 stemmen)
Dit bericht werd geplaatst in Autovakantie, Tips door Kasper . Bookmark de permalink .

Over Kasper

Bedenker en eigenaar van Tussenstop.com. Ik ga zelf meerdere keren per jaar op autovakantie met mijn gezin. Met Tussenstop.com wil ik mensen helpen om van lange autoritten een fijne beleving te maken en mooie plekken te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *