Vignet Zwitserland: wees goed voorbereid op je autovakantie

Vignet Zwitserland is verplicht: koop hem eenvoudig
Vignet Zwitserland is verplicht: koop hem eenvoudig

Wanneer je met de auto over de Zwitserse snelwegen rijdt, is het verplicht om een vignet Zwitserland te hebben. Je kunt de snelwegen vermijden maar dat maakt je reis een stuk lastiger en vooral een stuk langer. Om hoge boetes te voorkomen is het dus slim om je zaken goed te regelen en dus je vignet al op je voorruit te hebben op het moment dat je de grens oversteekt.

Vignet Zwitserland

Zwitserland werkt niet met wegenbelasting zoals we in Nederland doen. Daar werken ze met vignetten die iedere autobestuurder die over de Zwitserse snelwegen rijdt moet hebben. Wanneer je met de auto op vakantie gaat is het van groot belang dat je je vignet toonbaar maakt voordat je de grens oversteekt want er wordt goed op gecontroleerd. Wanneer je vignet niet in orde is kun je hier een hoge boete voor krijgen en dat zou een slecht begin van je vakantie zijn. Het is de bedoeling dat je de instructies volgt, dit houdt in dat je je vignet op je voorruit plakt en dat je hem dus niet op je dashboard neerlegt. Elk vignet is voor een kalenderjaar geldig, ongeacht wanneer je hem koopt. Het is echter niet toegestaan om hem na gebruik op een ander voertuig te plakken.

Vignet Zwitserland kopen

Je kunt een vignet Zwitserland zowel online als aan de grens kopen. Online is het vaak goedkoper en het kan bij de grens redelijk druk zijn. Maar die keus is natuurlijk aan jouzelf. De prijs voor een jaarvignet online ligt rond de €35. Wanneer je de Zwitserse snelwegen betreedt zonder vignet riskeer je een boete van over de €200. Dat is natuurlijk geen goed begin van je vakantie dus zorg ervoor dat je goed voorbereid bent.

Tolwegen Zwitserland

Een vignet is overal nodig maar er zijn ook nog een aantal wegen waar je nog apart tol moet betalen. Het gaat hier om twee tunnels. De Grote-Sint-Bernardtunnel waar een ‘enkeltje’ tol €26,90 kost en een maandretour €43,10. Als tweede optie heb je de Munt-la-Schera-Tunnel bij La Drossa waar de prijzen van zondag tot en met vrijdag hetzelfde zijn als de Grote-Sint-Bernardtunnel. Op zaterdagen kunnen de prijzen ivm de drukte afwijken. Ook kan het zijn dat de reguliere prijzen ter plekke afwijken maar het zal niet veel schelen, wees dus goed voorbereid!