Tolvignet Oostenrijk: onmisbaar tijdens je autovakantie!

tolvignet Oostenrijk
Tolvignet Oostenrijk: geniet van de goede wegen door de bergen

Wanneer je autovakantie door of naar Oostenrijk gaat dan is tol betalen onvermijdelijk. Het is dan ook verplicht om in het bezit te zijn van een tolvignet Oostenrijk om de Oostenrijkse snelwegen te mogen betreden. Door de opbrengsten van het tolvignet Oostenrijk worden de snelwegen ook een stuk beter onderhouden. Dus, je doet er vooral jezelf een plezier mee!

Tolvignet Oostenrijk

Een tolvignet moeten aanschaffen voor je autovakantie is een van die vervelende taken die je eigenlijk liever laat zitten. Echter is het wel ontzettend belangrijk om er een te hebben aangezien het ontbreken van een tolvignet Oostenrijk je met gemak €300 kan kosten. Je kunt tolvignetten kopen voor drie periodes. Namelijk een tolvignet voor 10 dagen voor €9,20. Een tolvignet voor een maand voor €26,80 of een tolvignet voor een heel jaar voor €89,20. Dit zijn de officiële prijzen, maar ze kunnen per website of per locatie afwijken.

Tolvignet Oostenrijk soorten

Je kunt voor Oostenrijk zowel een digitaal als een fysiek tolvignet kopen. De digitale versie wordt aan je kenteken gekoppeld zodat ze meteen kunnen zien dat je een tolvignet hebt wanneer je kenteken gescand wordt. Het voordeel hiervan is dat je geen gedoe hebt met stickerresten op je voorruit of dat je de sticker eventueel verkeerd plakt. Maar als je het toch liever via de oude manier doet kan dit uiteraard ook. Je kunt je tolvignet Oostenrijk zowel online bestellen als bij de grens halen.

Sondermautstrecken

Ondanks je tolvignet Oostenrijk zijn er nog een aantal routes waar je apart tol moet betalen om door te mogen gaan. Dit zijn de zogenaamde sondermautstrecken. Het gaat om een aantal snelwegen die je lastig kunt ontwijken. Zorg er dus voor dat je voor de zekerheid klein geld bij je hebt om hier apart tol te kunnen betalen. Het gaat om de volgende routes: A9 Phyrn Autobahn: de Bosrucktunnel en de Gleinalmtunnel A10 Tauern Autobahn: de Tauerntunne; en de Katschbergtunnel  A11 Karawanken Autobahn: de Karawankentunnel A13 Brenner Autobahn: Inssbruck en de Italiaanse grens S16 Ariberh Schnellstraße: de Albergtunnel. In 2019 liggen de prijzen voor deze routes tussen de €5 en €12. Stippel dus van tevoren je route uit zodat je rekening kunt houden met het totale bedrag voor zowel de heen- als de terugweg.