Hotel Straatsburg onderweg

Wil je met de auto naar Frankrijk of Zuid-Europa op vakantie? Dan is het de moeite waard om een tussenstop in Straatsburg te boeken. Deze geweldig gezellige en prachtige stad zal je zeker verrassen! Op deze pagina lees je alles over het samenstellen van je autovakantie en het boeken van een comfortabel hotel in Straatsburg onderweg. Je leest meer over de achtergrond van deze bijzondere Franse stad. Je komt erachter welke bezienswaardigheden niet op je lijstje mogen ontbreken als je deze stad bezoekt en welke activiteiten hier leuk zijn om te boeken en mee te maken. Als laatste kun je alvast wat inspiratie opdoen voor je volgende autovakantie. Je komt erachter hoe de slimme planner werkt en wat je er allemaal mee kunt doen.

Een nachtje in een hotel in Straatsburg onderweg zorgt voor een geweldige vakantie

Hotel Straatsburg onderweg

Ben je op zoek naar fijne en betaalbare hotels onderweg in Frankrijk? Dan kun je ervoor kiezen om een nachtje in een hotel in Straatsburg onderweg te overnachten. Straatsburg of Strasbourg heeft een Duitse naam, maar ligt toch echt in Frankrijk. Je vindt deze stad in het noordoosten van Frankrijk terug en je kunt zelfs naar Duitsland zwaaien aan de overkant van de Rijn. De regio waarin jij je bevindt als je Straatsburg bezoekt, wordt de Elzas genoemd. Wist je dat deze Franse stad in het verleden een aantal keer in handen van Duitsland is geweest? Dit verklaart de Duitse naam en de Duitse bouwstijl die je hier terugvindt.

De stad is een geweldige mix van het Franse en Duitse leven, waardoor je eigenlijk een unieke stad binnenwandelt. Je kunt er beide keukens en culturen terugvinden, dus wanneer je niet kunt kiezen tussen een vakantie naar Duitsland of Frankrijk is dit de plek waar je wil zijn!

Deze bezienswaardigheden dien je écht op je to-do te zetten in Staatsburg

Als je een nachtje in een hotel in Straatsburg onderweg logeert, is het een leuk idee om een aantal bezienswaardigheden in de stad te bezoeken. Een gebouw dat je van ver al opvalt is de kathedraal van Straatsburg. De kerk staat precies in het midden van de stad op een prachtig plein. Dit plein is meteen een gezellig stukje stad, waar je veel terrasjes, restaurants en bars kunt bezoeken. Doordat de Rijn door Straatsburg stroomt, is een deel van de stad op een eiland terug te vinden. Het centrum van de stad ligt namelijk in een afgesplitst stukje van de Rijn. Dit wordt het Grande Île genoemd, wat het grote eiland in het Nederlands betekent.

Op het eiland kun je middeleeuwse gebouwen bekijken die met veel zorg zijn bewaard. Dit stukje van Straatsburg staat dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Deze activiteiten kun je prima plannen tijdens je verblijf in deze Franse stad

Slaap je een nachtje in een hotel in Straatsburg onderweg tijdens je autovakantie? Dan is het de moeite waard om uit te zoeken welke activiteiten je hier allemaal kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld een heerlijke wandeling langs de rivier maken, terwijl je van de mooiste natuur en architectuur geniet. Je kunt in het centrum gave street art terugvinden, waardoor je ook het moderne stukje van Straatsburg leert kennen. Wil je in één keer meer van de stad en de omgeving zien? Dan kun je er met je eigen of een gehuurde fiets op uitgaan.

Boek nu met wat inspiratie een leuk en gezellig hotel in Straatsburg onderweg tijdens je autovakantie

Ben je van plan om binnenkort een hotel in Straatsburg onderweg tijdens je autovakantie te huren? Dan is het goed om je van tevoren alvast te laten inspireren door alle mogelijkheden die je hebt. Hoe leuk is het om tijdens je autovakantie meerdere tussenstops te plannen, zodat je tijdens je roadtrip in één keer meer steden, dorpen en misschien wel verschillende landen krijgt te zien? Op Tussenstop.com zijn wij helemaal gek op het samenstellen van de leukste en meest mooie roadtrips door Europa. Wij hebben een slimme planner ontwikkelt, die je helpt om bijvoorbeeld een fijn en betaalbaar hotel in Straatsburg onderweg te boeken. Zo maak jij van de voorbereiding voor je autovakantie al een feestje!

De slimme planner helpt je aan een hotel, appartement, camping of B&B in Frankrijk of elk ander land waar je met de auto naartoe kunt rijden. Je vult in waar je een tussenstop wil houden en de planner doet de rest. Heb je een accommodatie gevonden die je helemaal geweldig vindt? Dan kun je deze slaapplek met een paar klikken op de knop al geboekt hebben. Je roadtrip uitstippelen was nog nooit eerder zo makkelijk en leuk. Ben je een échte avonturier en laat jij jezelf het liefst verrassen als je op reis bent? Dan kun je de slimme planner voor je aan het werk zetten om je ideale tussenstop te berekenen. Hierdoor kom je waarschijnlijk op plekken terecht, waar je nog niet van gehoord hebt. Hoe leuk is dat?

5/5 - (10 stemmen)