Hotel Poitiers onderwegGa je er met de auto op uit in Frankrijk? Dan is het een leuk idee om Poitiers tijdens je reis aan te doen. Deze stad zit boordevol historie en beschikt ook over geweldige architectuur en musea. Zoals je al merkt, valt er hier genoeg te zien en te beleven. Op deze pagina staat het vinden van een goed en comfortabel hotel in Poitiers onderweg centraal. Je komt erachter wat de geschiedenis van deze stad is en welke bezienswaardigheden je hier kunt zien. Verder lees je ook meer over de verschillende activiteiten die je hier kunt plannen. Aan het einde krijg je tips waarmee jij je ideale overnachting tijdens je autovakantie kunt boeken.

Bezoek meteen de stad als je een nachtje in een hotel in Poitiers onderweg slaapt

hotel poitiers onderweg snelweg

Een overnachting in een hotel in Poitiers onderweg tijdens je vakantie in Frankrijk is een goede mogelijkheid om deze stad van dichtbij mee te maken. De ligging van Poitiers is ideaal en prachtig om te zien. Dit komt doordat de stad op een rotsachtige heuvel is gebouwd, waardoor je vanaf verschillende plekken een adembenemend uitzicht hebt over de vallei. Er lopen ook twee rivieren langs, de Boivre en de Clain. Poitiers is van oorsprong een romaanse stad en het erfgoed is erg goed bewaard gebleven. Deze Franse parel van een stad is de ideale tussenstop als je naar Bordeaux of Spanje wil rijden.

Verder ben je hier dichtbij de Loirestreek, waar je de mooiste kastelen van Frankrijk terug kunt vinden. Boek dus vooral ook een uitstapje naar één van deze kastelen om je een dagje als ware royal te voelen.

Dit valt er allemaal te zien in deze gave Franse stad

Slaap je een nacht in een hotel in Poitiers onderweg naar je volgende bestemming? Of heb je één van de campings onderweg in Frankrijk geboekt in deze stad? Dan wil je natuurlijk weten wat hier allemaal valt te zien. De mooiste bezienswaardigheden in Poitiers zijn het Oude Romeinse Huis, dat zowel een badhuis als een doopplek was voor de Romeinen. De Saint-Radegonde kerk en de Notre-Dame-la-Grande zijn prachtig om te zien. Wanneer je in de juiste seizoenen in de stad bent, kun je leuke festivals van de verschillende studentenverenigingen meemaken. Want naast een stad met veel historie is Poitiers ook erg jong en bruisend vandaag de dag.

Hoe leuk is het om een aantal activiteiten te plannen tijdens je tussenstop?

Als je toch een nachtje in een hotel in Poitiers onderweg tijdens je autovakantie hebt geboekt, kun je maar beter het beste uit je tijd daar halen. Hoe kun je dat beter doen, dan van tevoren te kijken welke gave activiteiten je er kunt plannen? Ben je bijvoorbeeld gek op het ontdekken van unieke gastronomische plekken? Dan kun je een etentje bij restaurant Les Archives zeker niet overslaan. Het bijzondere aan dit restaurant is, dat het in een oude jezuïetenkapel is gebouwd. Je kunt dus wel stellen dat je hier heel bijzonder uit eten kunt gaan. De kwaliteit van de hapjes en drankjes is bizar hoog, waardoor je luxe uit eten kunt.

Een andere leuke activiteit in deze Franse stad is een bezoekje brengen aan het Palais de Justice. Dit gebouw werd tot en met 2019 als gerechtshof gebruikt, maar je kunt er nu een kijkje in nemen om meer over de geschiedenis van de stad te leren. Loop je toevallig langs Rannou-Métivier? Dan kun je hier meteen een doos verse macarons voor onderweg kopen.

Het boeken van een hotel in Poitiers onderweg was nog nooit zo snel te regelen

Ben je van plan om binnenkort met de auto op vakantie te gaan? Dan is het een leuk idee om tijdens je autovakantie wat extra tussenstops op bijzondere plekken te boeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hotel in Poitiers onderweg naar je volgende bestemming? Dit geeft je de mogelijkheid om deze prachtige Franse stad beter te leren kennen. Om een hotel in Poitiers onderweg zonder enige moeite te boeken, kun je de slimme planner op onze website gebruiken. Wij hebben deze planner op een bepaalde manier ontwikkelt, zodat je hem op twee manieren kunt inzetten voor het plannen van je reis.

De eerste manier waarop je de planner kunt gebruiken is het invoeren van de plaats waar jij je tussenstop graag wil houden. Hierna komen er doorreiscampings, hotels en appartementen gelegen in deze plaats naar voren. Wil je jouw autovakantie verrassend houden? Dan kun je de slimme planner via de tweede manier inzetten om een random tussenstop voor je te berekenen. Dit doe je door je begin- en eindpunt in te vullen. Vertel de planner hierna hoeveel kilometer of uur je maximaal in de auto wil doorbrengen, voordat je toe bent aan een tussenstop. Hierna komen er mogelijke plekken en overnachtingen naar voren waar je uit kunt kiezen. Zo kun je op plekken komen, die je normaal niet voor mogelijk had gehouden. Dit is natuurlijk een erg leuke toevoeging aan je autovakantie.

5/5 - (12 stemmen)