Hotel onderweg Zell am See: klein maar fijn

Hotel onderweg Zell am See: klein maar fijn

Dit kleine dorpje grenst direct aan het skigebied en heeft meerdere liften die omhooggaan. Het is een leuke locatie om kinderen te leren skiën ondanks dat het soms redelijk druk kan zijn. Zell am See ligt direct aan het skigebied met meerdere liften omhoog. Interesse in een wintersportvakantie in Zell am See en benieuwd hoe het hier is? Lees vooral verder! We vertellen je meteen waarom een hotel onderweg naar Zell am See een goed idee is.

Wintersport Zell am See

Qua pistes is het gebied relatief klein. Zo’n 77 kilometer aan pistes met een 40/35/25 ratio aan blauwe, rode en zwarte pistes. Zo is het ideaal voor beginnende en ervaren skiërs, maar minder interessant voor gevorderde skiërs gezien er ook weinig off-piste mogelijkheden zijn. Vlakke stukken zal je er overigens niet vinden. Dit kleine stadje ligt aan de oever van de Zellersee en is omringt door bergen. Het autovrije centrum maakt de lucht nog schoner dan dat het tussen de bergen is. Ook wandelaars en langlaufers kunnen zich hier prima vermaken.

Hotel onderweg Zell am See                             

Gezien Zell am See op zo’n 1000 kilometer van Nederland afligt wordt het sterk afgeraden de trip in een keer te maken. Dit in verband met de veiligheid, en het is niet leuk je vakantie oververmoeid te beginnen. Een hotel onderweg naar Zell am See is hierin de perfecte oplossing. Kies een leuke Duitse stad die op de route ligt, boek een nachtje in een leuk hotel en de dag erna kan je je reis weer uitgerust vervolgen. Maar, je kan natuurlijk ook gebruik maken van de situatie en een halve dag de stad naar keuze verkennen. Neurenberg is bijvoorbeeld een leuke optie en de Nürnberger brug is iets wat je zeker een keer gezien moet hebben.

Hotel in Zell am See

Naast je hotel onderweg naar Zell am See heb je ook een verblijf nodig in Zell am See zelf natuurlijk. Met ruim 100 hotels en 300 appartementen hoef je niet bang te zijn dat je niks kunt vinden wat bij jou en je reisgenoten past. Met een klein gezelschap is een hotel natuurlijk helemaal prima. Maar, met een grotere groep kan een appartement handiger zijn zodat je wat meer privacy hebt. De prijzen variëren van budget tot luxe. Wanneer je van plan bent de hele dagen op de hort te zijn heb je natuurlijk weinig extra’s nodig in je hotel. Wil je soms even volledig tot rust komen in een lekkere spa? Dan is een luxer hotel juist een betere optie.

Wat te doen in de omgeving?

Het stadje is redelijk populair onder oudere jongeren en daar zijn veel activiteiten op gericht. Denk aan leuke terrasjes, après ski, een leuke winkelstraat en als het echt goed koud is kun je schaatsen op de Zeller See. Het dorp kent meer dan negentig restaurants, zo’n twintig cafés en zes discotheken. Perfect dus wanneer je zin hebt in een echte feestvakantie, gecombineerd met wintersport. Sinds kort is er jaarlijks een Dutchweek in Zell am See. Dit evenement vindt plaats in januari en staat in het teken van gezellige feestjes en skiën. Bekende DJ’s, livemuziek, après ski tophits. Maar, ook een slalomwedstrijd met leuke prijzen. Wie weet maak je vrienden voor het leven waardoor de toekomstige wintersportvakanties nog leuker worden!