Hotel onderweg Winterberg: skiën dichtbij huis

Hotel onderweg Winterberg: skiën dichtbij huis

Misschien weet je nog niet helemaal zeker of skiën iets voor jou is. Het is dan ideaal om een wintersportvakantie dichterbij huis te houden die wat kleinschaliger is dan in Oostenrijk. Het is maar een paar uur in de auto en redelijk goedkoop. Benieuwd wat er allemaal te doen valt, en of een hotel onderweg Winterberg nodig is? Lees vooral verder!

Wintersport Winterberg

Gezien de locatie en de kleinschaligheid is Winterberg een ideale locatie voor een wintersport met kinderen. De 34 skipistes en jaarlijkse sneeuwzekerheid is het echter wel de ideale skilocatie op een korte afstand. Er zijn blauwe, rode en een paar zwarte pistes aanwezig. Perfect voor een weekendje, of zelfs een dagje weg! De totale lengte is bijna dertig kilometer en er zijn 27 liften die je omhoog brengen. De aanwezige sneeuwkanonnen maken het helemaal af zodat je nooit bang hoeft te zijn dat je voor een groene piste komt te staan. Wel belangrijk om te vermelden is dat Winterland wellicht minder leuk is voor de echte ervaren skiër aangezien er weinig uitdagende pistes zijn. Ook kun je skiën in het donker op vrijdag en dinsdag van 10 tot 12. De pistes zijn goed verlicht, maar de donkere hemel maakt de ervaring toch net een beetje anders.

Hotel onderweg Winterberg

Winterberg ligt slechts op een paar uur van Nederland af, maar het is natuurlijk altijd leuk om een tussenstop te maken als je toch al in de buurt bent. Dortmund is een leuke stad die in de buurt ligt en ideaal voor een korte pitstop. Deze prachtige oude stad heeft veel te bieden voor een mooie rondwandeling. Ook is het een populaire winkelstad met een groot aanbod aan leuke winkels waaronder ketens maar ook kleine eenmanszaakjes. Zo kun je het ontdekken van een leuke stad combineren met een leuke wintersportervaring en sla je twee vliegen in een klap! Voor een bijzondere overnachting kun je ook de doorreiscamping in Dortmund eens proberen. Het is leuk voor de kinderen omdat ze even stoom af kunnen blazen na een lange autorit.

Hotel Winterberg

Ook de hotelprijzen liggen laag in Winterberg. Vanaf slechts 30 euro per nacht kun je al overnachten in dit stadje waardoor het dus ideaal is voor een test wintersportvakantie. Afhankelijk van je reisgezelschap kun je kiezen voor een hotel of appartement. Een hotel is ideaal wanneer je met een man of 2/3 bent. Maar, met meer mensen is een appartement of een chalet wellicht handiger. Ook kun je kijken voor hotels in de omgeving zodat je het kunt combineren met een citytrip in bijvoorbeeld Dortmund of Düsseldorf.

Wat te doen in Winterberg?

Winterberg op zich is een erg gezellige stad met prachtige traditionele gebouwen waarbij de winkels en faciliteiten redelijk gespreid liggen. Ook zijn er op de piste andere activiteiten dan alleen skiën en snowboarden. Rodelen is leuk voor zowel jong als oud en er zijn drie rodelliften waarmee je omhoog kunt komen. Het is wellicht niet zo uitgebreid als in Oostenrijk, maar de après ski in Winterberg mag er zeker wezen. De gezelligheid doet niet onder van andere plaatsen. Ook langlaufliefhebbers kunnen terecht in Winterberg. Er is zo’n 165 kilometer aan langlaufpaden beschikbaar waar je natuurlijk ook gewoon kunt wandelen. Perfect wanneer je even tot rust wil komen.