Hotel onderweg Westendorf: ontdek het geheim van de SkiWelt

Hotel onderweg Westendorf, vind hotels in de buurt

Het is wellicht maar een klein dorpje maar de wintersportopties zijn oneindig! Westendorf in Oostenrijk is de ideale wintersportlocatie voor zowel gezinnen als volwassenen alleen. Vroeger was dit gebied een lokaal geheim, maar tegenwoordig is het een erg populair skioord met een van de langste en de steilste piste van de SkiWelt! Wij helpen je alvast met een aantal zaken, waaronder een hotel onderweg naar Westendorf!

Wintersport Westendorf

De steilste en langste afdaling van de Oostenrijkse SkiWelt is natuurlijk iets wat je als skiliefhebber moet hebben gezien en hebben meegemaakt. Misschien niet helemaal ideaal voor beginners, maar ook voor beginners zijn er genoeg opties. Er zijn veel vlakkere pistes en een groot aantal skipaden waardoor het een fijn gebied is om te oefenen wanneer je nog niet helemaal zelfverzekerd op de latten staat. Ook heeft Westerdorf een funpark voor beginnende en kleine skiërs. Hier kun je gecontroleerder leren skiën zonder dat alle ervaren skiërs je om de oren heen vliegen! Ook zijn er voor de echte beginners een aantal skischolen met Nederlandse docenten zodat je volledig klaargestoomd kunt worden om de pistes op te gaan. Zorg er wel voor dat je niet meteen op de zwarte piste belandt, dat kan nooit goed gaan! Al met al is er 284 kilometer aan pistes waarbij de blauwe en de rode pistes goed verdeeld zijn en de overige 33 kilometer zijn zwarte pistes voor de echte adrenalinejunks.

Wat valt er allemaal te doen in Westendorf?

Uiteraard is skiën niet je enige bezigheid in Westendorf. Zeker wanneer je met kleinere kinderen bent kan het zijn dat ze wat afwisseling willen. Zo kun je er ook schaatsen, sleeën of voor een uitgebreide wandeling door het gebied gaan. Zo zie je meer van de prachtige omgeving. Voor de liefhebbers is de Nederlandstalige après-ski hier ook erg bruisend. Ook treden er regelmatig Nederlandse artiesten op in Westendorf. Zo zijn Gerry’s Inn, de Wunderbar en de Moskito erg bekende titels bij de Nederlandse skiliefhebbers. Om even bij te komen kun je een van de wellnessopties bezoeken en voor boodschappen kun je gewoon naar de locale supermarkt.

Hotel onderweg Westendorf                            

Gezien Westendorf op bijna 1000 kilometer afstand ligt wordt een hotel onderweg naar Westendorf sterk aangeraden. Neurenberg en Würzburg liggen op de route en zijn leuke steden om eventjes een paar uur rond te kijken na je overnachting bij een hotel onderweg naar Westendorf. Zo is de Neurenberger brug is het belangrijkste monument van de stad en wordt door vrijwel alle toeristen bezocht. Würzburg is geen grote stad, maar wel een historische en tegenwoordig levendige universiteitsstad. Uiteraard kun je ook voor een snelweghotel kiezen als je écht niet kan wachten om richting de sneeuw te gaan, maar eventjes rondkijken in de stad van je hotel onderweg naar Westendorf is natuurlijk ook erg leuk!

Waar ga je overnachten in Westendorf?       

Gezien Westendorf lang een lokaal geheim was is er veel van de authentieke Oostenrijkse sfeer bewaard gebleven. Dit komt terug in de gebouwen en dus ook in de accommodaties die hier in de buurt liggen. Er zijn veel verschillende opties waarbij het van belang is dat je kiest wat bij jou past. Je hotel onderweg naar Westendorf gebruik je maar voor een nachtje, terwijl je accommodatie in Westendorf hoogstwaarschijnlijk voor ongeveer een week je verblijfplaats is. Dus, ga voor een accommodatie waarbij jij je zo comfortabel mogelijk voelt. Zo kan dit een hotel zijn waarin je van alles wordt voorzien met roomservice erbij. Aan de andere kant kun je ook gaan voor een chalet of appartement waarbij je alle faciliteiten tot je beschikking hebt en zelf een lekkere maaltijd kan maken in de bijbehorende keuken?