Hotel onderweg Val Thorens – Orelle: een rustige wintersport!

Niet al te ver van de Italiaanse grens vind je het Franse skigebied Val Thorens – Orelle. Dit kleine dorpje is onderdeel van het enorme skigebied Les 3 Vallées, maar ideaal voor hen die een rustige skivakantie willen. Voor zowel beginners als gevorderden is er genoeg te doen in skigebied Val Thorens – Orelle. Dus, wil je informatie over wat je hier kunt doen? Een hotel onderweg naar Val Thorens – Orelle? Of, wil je meer weten over de omgeving zelf? Lees dan verder!

Wintersport Val Thorens – Orelle

Les 3 Vallées mag dan een van de grootste skigebieden ter wereld zijn, Orelle is een klein verborgen dorpje in de Maurienne Vallei met 150km aan pistes. Een moderne gondel brengt je direct naar een bergkam boven Val Thorens en hier enter je een gebied met zo’n 600km aan pistes. Wanneer je vervolgens terug wil naar Orelle kan dit alleen met een afdaling. Als je een echt bijzondere ervaring wil kun je gaan nacht skiën op de verlichte piste van Les 3 Vallées. Gezien de rust is het een ideaal skigebied wanneer je met kleine kinderen die kant op gaat die wellicht voor het eerst op de latten staan. Ze hebben hier uitgebreid de kans om te oefenen.

Hotel onderweg Val Thorens – Orelle

Gezien het onverantwoord en uitputtend is om langer dan acht uur achter elkaar te rijden is het verstandig om een hotel onderweg naar Val Thorens – Orelle te boeken. De reis duurt gemiddeld zo’n twaalf uur dus dit kun je opbreken met een overnachting in bijvoorbeeld Metz, Nancy of Dijon. Dit zijn populaire overnachtingslocaties. Dit houdt in dat er veel opties zijn, maar ook dat je er vroeg bij moet zijn om te boeken. Ook kun je kiezen voor een snelweghotel waarmee je zo weer terug op je route zit. Maar, veel mensen vinden het leuk om in het centrum te overnachten zodat je ook nog wat van de stad kunt zien. Aan jou de keus!

Hotel omgeving Val Thorens – Orelle

Het mooie aan skigebieden is het feit dat iedereen erheen gaat als vakantie en dat iedereen een overnachtings locatie nodig heeft. Daarom is er dus een ruime keus aan soorten accommodaties. Nadat je hotel onderweg naar Val Thorens – Orelle geboekt is, en je een hotel voor de terugweg hebt, is het tijd voor een accommodatie in het gebied zelf. Je hebt talloze opties van budgethotels tot appartementen met een jacuzzi. Je maakt het zo gek als je zelf wil! Het ideale van een appartement is dat je zelf kunt koken. Zeker gezien er in Orelle zelf geen restaurants zijn is dat zeer handig! Zorg dan wel dat je de boodschappen op voorraad hebt.

Activiteiten omgeving Val Thorens – Orelle

Op rustig skiën na kun je in Orelle vrij weinig doen. Gelukkig zijn er dorpjes in de buurt waar genoeg te beleven valt. Zo heb je Francoz wat de thuisbasis is van het dalstation van de gondel, een skischool, skiverhuur, twee bars en een restaurant en ook nog eens een wellnesscentrum. Wanneer je iets wil kopen kun je ook in Francoz terecht. Ook kun je in dit gebied naar het hoogste gebied Moûtiers waar je een waanzinnig uitzicht hebt op de bergtoppen van Italië, Frankrijk én Zwitserland. Maar, houd er rekening mee dat Orelle absolute rust biedt en dat je zelfs voor supermarkten naar een van de aanliggende dorpen moet of, haal alvast wat boodschappen in de stad van je hotel onderweg naar Val Thorens – Orelle!