Hotel onderweg Sôlden: perfect voor de après ski liefhebber

Hotel onderweg Sôlden: perfect voor de après ski liefhebber

Sôlden is een prachtig sneeuwzeker gebied met twee gletsjers. De après ski komt hier al vroeg op de middag op gang en is dus ideaal voor hen die zowel willen skiën als zin hebben in gezellige, bruisende feestjes. Een wintersportvakantie gaat samen met veel geregel, dus daar helpen we je een handje mee op weg. Denk bijvoorbeeld aan overige activiteiten, of een hotel onderweg naar Sôlden.

Wintersport Sôlden

Sôlden en het gebied eromheen kent in totaal zo’n 150 kilometer aan pistes voor alle soorten skiërs. Het is dus een ideale locatie met het gezin of met een grote groep mensen waarin de behendigheid op de latten varieert. De langste afdaling is ruim 1.3 kilometer lang met tussendoor een aantal leuke berghutten en bergrestaurants waar je eventjes pauze kunt houden. Ben je een James Bond fan? Een scene van een van de Bond films is opgenomen op de top van de Gaislachkogl bij de ICE Q. Altijd leuk voor een fotomomentje als je er toch in de buurt bent! De liften in die gebied zijn allemaal gemoderniseerd en er is ook een 10-persoons gondel aan de andere kant van het dorp.

Hotel onderweg Sôlden

Sôlden ligt op bijna 1000 kilometer van Nederland af, dicht bij de grens tussen Oostenrijk en Italië. Een hotel onderweg naar Sôlden wordt dus sterk aangeraden zodat de reis ernaartoe veilig blijft voor iedereen in de auto. Nu kun je natuurlijk zo snel mogelijk door gaan naar je eindbestemming, maar je kunt ook van de gelegenheid gebruik maken en een leuk dagje uit van je tussenstop maken. Er zijn aardig wat Duitse steden waar de reis langs gaat en die ideaal zijn voor een dagje cultuur snuiven. Würzburg is een leuke optie voor hen die van oudheid houdt gezien deze stad al enkele duizenden jaren bestaat en er is veel bewaard gebleven tijdens de oorlog. Een andere leuke optie is Stuttgart, deze stad hecht veel waarde aan cultuur en hier vind je dan ook veel van terug door de gehele stad heen.

Hotel omgeving Sôlden

Met zo’n honderd hotels is de keus aan slaapplaatsen in Sôlden aardig groot. De prijzen van de hotels verschillen erg per hotel en daarbij verschillen de faciliteiten ook erg. Wanneer je verwacht dagenlang op de pistes te zijn en tot diep in de nacht de après ski wil bijwonen, heb je weinig aan een luxehotel met alles erop en eraan. Vind je zoiets voor een paar dagen leuk, maar wil je ook wel een beetje luxe ervaren? Dan is een duurder hotel beter met eventueel een spa en roomservice. Ook is het belangrijk om naar de locatie te kijken. Door de bruisende après ski kan het zijn dat je in hotels in het centrum was last hebt van geluiden van feestende vakantiegangers.

Wat te doen in Sôlden?

Sôlden is de moeite niet waard voor hen die après ski niet heel denderend vinden. Het is hier een prominent onderdeel van de wintersportcultuur en niet weg te denken uit het beeld van Sôlden. In de middag kun je rustig beginnen bij barretjes zoals de Après Ski Phillipp en de Schirmbar. Waarbij je later in de avond doorgaat in Fire & Ice en de Mogul Bar met de echte diehards. Ook vinden er jaarlijks evenementen plaats zoals de World Cup Opening aan het begin van het seizoen en het Gletschetheaterstuk aan het eind van het seizoen. Leuke dingen om je wintersport omheen te plannen!