Hotel onderweg Saalbach Hinterglemm Leogang: op naar het wintersport walhalla!

Saalbach Hinterglemm Leogang. Het is een hele mond vol maar deze wintersportlocatie biedt evenveel plezier als dat de naam lang is! Dit skigebied in Oostenrijk is een van de populairste onder de Nederlanders en dat is niet voor niks. Het charmante gebied bestaat uit meerdere dorpen met afdalingen die geschikt zijn voor zowel beginnende als gevorderde skiërs.  

Hotel onderweg Saalbach Hinterglemm Leogang

Hotel onderweg Saalbach Hinterglemm Leogang: heerlijk skieen en genieten

Het is ruim 1000 kilometer en daarmee zo’n tien uur rijden. Echter, is het wel fijner om met de auto te gaan in verband met alle spullen die mee moeten. Daarom is het fijn om een hotel voor onderweg naar Saalbach Hinterglemm Leogang te boeken voor zowel de heen- als de terugweg. Er liggen een aantal leuke steden op de route. Denk aan Stuttgart, Mannheim en Keulen. Deze steden liggen, afhankelijk vanaf waar je vertrekt, redelijk in het midden. Je kunt ervoor kiezen om in een snelweghotel te overnachten. Zo kun je wanneer je wakker bent meteen door. Maar, als je de tijd hebt is het ook leuk om in het centrum te overnachten en nog iets van de stad van je hotel onderweg naar Saalbach Hinterglemm Leogang te zien! Na een hotel onderweg naar Saalbach Hinterglemm Leogang kun je er de rest van de rit dus weer volledig tegenaan!

Saalbach Hinterglemm Leogang

Saalbach en Hinterglemm zijn twee aangrenzende dorpen in het skigebied. Ondanks de groei van bezoekers van de afgelopen jaren zijn de dorpen hun authentieke charme niet verloren. Saalbach heeft een autovrije hoofdstraat waardoor je hier ook niet op het verkeer hoeft te letten, maar gewoon de omgeving in je op kunt nemen. Ook Leogang is een dorpje in het skigebied maar het is hier aanzienlijk rustiger vergeleken bij de andere twee dorpen gezien het iets meer afgelegen ligt. Het is een walhalla voor wintersportliefhebbers en je moet Saalbach Hinterglemm Leogang zeker van je lijstje af kunnen strepen!

Hotel Saalbach Hinterglemm Leogang

Naast een hotel voor onderweg naar Saalbach Hinterglemm Leogang is het natuurlijk ook van belang om een comfortabele accommodatie te vinden in het gebied zelf. Aangezien het populaire gebieden zijn is er rekening gehouden met toerisme en er is dan ook een ruim aanbod aan overnachtingen. Van de meest luxueuze vijfsterrenhotels tot aan knusse budget appartementen en pensions. Ideaal wanneer je van tevoren weet dat je er toch amper zult zijn. Vaak kun je een skipas bij je overnachting boeken waardoor je een stuk goedkoper uit bent en niet bang hoeft te zijn dat je op de locatie nog van alles moet regelen. Want, zeg nou zelf, je kunt maar een keer per jaar op wintersport en dan wil je alles er ook uit kunnen halen!

Skiën Saalbach Hinterglemm Leogang

Met zo’n 270 km aan pistes zal je je bij Saalbach Hinterglemm Leogang nooit vervelen. Het skicircus Saalbach Hinterglemm is het grootste skigebied van Oostenrijk. Meerdere pistes eindigen dan ook in deze dorpen waardoor je na een lange afdaling dus kunt genieten van een lekkere maaltijd bij een van de Oostenrijkse restaurantjes. De afdalingen variëren van blauwe pistes tot zwarte pistes dus er zit voor iedereen iets bij waar ze volledig hun gang kunnen gaan. Leogang hoort hier officieel ook bij maar ligt net wat lager en dus wat verder weg. De accommodaties bij Leogang zijn iets goedkoper de après-ski is minder uitbundig. Daarom is het ideaal wanneer je met jongere kinderen op wintersport wil gaan.