Hotel onderweg Les Arcs: wintersport voor de pro’s!

Het ligt in Frankrijk en is onderdeel van een van de grootste skigebieden ter wereld. We hebben het natuurlijk over Les Arcs! Samen met La Plagne maakt Les Arcs onderdeel uit van Paradiski. Dit gebied moet je als fervent wintersporter zeker eens gezien hebben. Maar, het is ook ideaal voor hen die gewoon zo nu en dan eens willen skiën.

Wintersport Les Arcs: de perfecte getaway

Het is een perfect wintersportgebied voor de ervaren skiër of snowboarder: Les Arcs. Samen met La Plagne onderdeel van Paradiski en ook een van ’s werelds grootste wintersportgebieden. Wanneer je ervoor kiest om hiernaartoe te gaan ben je verzekerd van een waanzinnige wintersport. Maar, wat moet je nou van tevoren regelen, hoe ga je er komen en waar ga je slapen? Wanneer je dit allemaal op tijd geregeld hebt kun je zonder zorgen aan je vakantie beginnen.

Hotel onderweg Les Arcs

Les Arcs ligt tegen de grens tussen Frankrijk en Italië aan. Gezien men vaak met de auto op wintersport gaat is het wel handig om daarop voorbereid te zijn. Je zult met de auto zo’n 12 uur onderweg zijn en met zo’n lange reis is het sterk aangeraden om een overnachting te boeken. Gelukkig zijn er genoeg hotels onderweg naar Les Arcs en leuke steden voor deze overnachting. Om het redelijk in het midden te houden zijn Dijon, Nancy en Metz de beste opties voor een hotel onderweg Les Arcs. Dit zijn typische doorrijdsteden en zijn dan ook goed voorbereid op mensen die kort blijven overnachten, zo zijn er dus meer dan genoeg snelweghotels waarbij je zo weer verder kunt met de reis. Wil je gebruik maken van de situatie en iets van de omgeving van je hotel onderweg naar Les Arcs zien? Zoek dan naar een centraler hotel in een van deze steden.

Hotel omgeving Les Arcs

Je hotel onderweg naar Les Arcs is geregeld. De terugweg zit ook goed. Maar, dan moet je natuurlijk nog ergens slapen in Les Arcs zelf. Het gebied is erg populair onder wintersporters dus er zijn talloze opties. De omliggende steden die erg populair zijn, zijn Bourg-Saint-Maurice, Arc 1800 en Landry. Je kunt vervolgens vaak kiezen voor een simpel hotel, of een hotel met alle luxe die je maar hebben wil. Maar als je meer gemak wil kun je ook kiezen voor een chalet of een appartement. Deze zijn vaak meer ingericht zodat je er ook kunt koken en een lekkere zithoek hebt zodat je even bij kunt komen na een lange dag op de latten. 

Skiën Les Arcs

Les Arcs maakt onderdeel uit van zo’n enorm gebied dat het voor elke soort skiër wel iets heeft. Het is een fantastisch off-piste gebied waar de echte pro’s hun gang kunnen gaan. Er zijn veel steile delen dus je hoeft over het algemeen niet bang te zijn voor vlakke stukken. Gezien de hoogte en het aantal gletsjers in de omgeving is de sneeuwzekerheid bijna 100%. Voor beginners is het misschien niet het meest ideale gebied aangezien er niet al te veel eenvoudige pistes zijn. De uitdaging hier is groter wat niet handig is wanneer je nog nieuw bent op de latten. Gelukkig zit je in een enorm gebied dus naast Les Arcs zijn er ook andere ski gebieden waar je als beginner terecht kunt. Les Arcs staat niet bekend om haar grootste Après-ski feestjes, maar, er zijn genoeg plekken waar het aan het eind van de dag erg gezellig wordt!