Hotel onderweg La Plagne: bereid je goed voor

Wintersport. Voor velen dé vakantie waar ze het hele jaar naar uitkijken. De combinatie van de koude sneeuw en de warme zon in La Plagne trekt ieder jaar weer miljoenen ski- en snowboardfanaten. Gezien je vaak veel bagage mee hebt is het handig om met de auto die kant op te gaan. Maar, wat moet je daar nou precies allemaal voor regelen? Geen zorgen! Wij zetten het voor je op een rijtje.

Wintersport La Plagne: heerlijk genieten

Twee vrouwen aan het skieen in wintersportgebied La Plagne, waar ze hebben genoten van een hotel onderweg

Samen met Les Arcs vormt La Plagne wintersportgebied Paradiski en dit is dan ook een van de grootste en bekendste skigebieden ter wereld. La Plagne wordt gezien als een van de eenvoudigere skigebieden van Europa. De pistes zijn nergens enorm stijl waardoor het ideaal is voor beginnende wintersporters en dus ook voor vakanties met het hele gezin. La Plagne bestaat uit vier verschillende dorpen: Champagny, Les Coches, Montalbert en Montchavin. In deze dorpen kun je terecht voor lekkere restaurants, leuke winkeltjes, ski-scholen en alle andere dingen die je nodig hebt voor een ideale wintersportvakantie. Wanneer je dus een dagje even rust wil van alle inspanning kun je hier rondslenteren en de cultuur opsnuiven aangezien ieder dorp een eigen sfeer heeft.

Hotel onderweg La Plagne

La Plagne ligt in de Franse Alpen tegen de grens van Italië aan. De rit van Nederland naar La Plagne duurt dan ook met gemak een uurtje of twaalf waarbij je zo’n 1100 kilometer aflegt. Het is dus geen overbodige luxe om te kiezen voor een overnachting, gezien het wordt afgeraden om langer dan acht uur achter elkaar te rijden. De reis loopt via België, Luxemburg en uiteraard door Frankrijk. Leuke steden voor een hotel onderweg naar La Plagne zijn bijvoorbeeld de Franse steden Nancy of Dijon. Deze steden zijn vanaf Nederland minder dan acht uur reiden en bieden comfortabele hotels onderweg naar La Plagne waaronder snelweghotels waarmee je meteen verder kunt en leuke hotels in het centrum waardoor je ook de stad kan ontdekken. Vanaf Nancy duurt je reis vervolgens nog een uurtje of zes en vanaf Dijon kun je na slechts vier uur de pistes al betreden.

Hotel onderweg La Plagne: de terugweg

Op de terugweg heb je natuurlijk hetzelfde probleem. Dan is het verstandig om voor een hotel te kiezen die verder van La Plagne af ligt en dichter bij de Nederlandse grens. Nancy is ook hiervoor een goede optie. Maar bijvoorbeeld Luik in België is ook een ideale locatie voor een hotel onderweg La Plagne.

Hotel omgeving La Plagne

Naast een hotel onderweg naar La Plagne is het natuurlijk ook fijn om een slaapplek in het gebied zelf te hebben. Je kunt kiezen voor verschillende hotels, appartementen en chalets voor je overnachting in La Plagne. De hotels variëren van ketens zoals Mercure hotels tot kleinschalige plaatselijke hotels. De appartementencomplexen liggen over het algemeen direct aan de piste met de skiliften op loopafstand. Deze appartementen zijn voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt tijdens je wintersportvakantie en je kunt het zo gek maken als je wil. Er zijn simpele standaard appartementen, perfect wanneer je toch de hele dag op de piste bent. Maar, je kunt ook voor volledige luxe gaan inclusief zwembaden.

Hotel onderweg La Plagne: Plagne Centre

Plagne Centre is een redelijk oud maar gezellig gebied met veel budget overnachtingen. Het is het hart van het skigebied waardoor je vanaf hier overal makkelijk naar toe kunt. Ideaal wanneer je nog niet erg bekend bent in het gebied. Door middel van de twintig skiliften kun je overal komen waar je heen wil!