Hotel onderweg Gerlos: voor de après-ski liefhebber!

Hotel onderweg Gerlos: genieten van pistes en apres-ski

Gerlos. Onder Nederlanders een zeer populair skigebied wat op zo’n 1300 meter hoog ligt op de grens van Tirol en het Salzburgerland. Gerlos staat bekend om haar gezellige après-ski waarbij het avond na avond ontzettend gezellig is. Uiteraard zit je hier ook goed voor de wintersport!

Wintersport in Gerlos, dat mag je niet missen!

Naast de gezellige après-ski is Gerlos natuurlijk allereerst een wintersportgebied. Met 140 kilometer aan pistes waar je 100% sneeuwzekerheid hebt is dit de perfecte wintersportlocatie voor de liefhebbers. Zowel beginners als gevorderden kunnen zich hier dagenlang vermaken. Ook voor beginnende kinderen zijn er genoeg opties. Zij kunnen terecht in Kinderland waar ze al spelenderwijs leren skiën. Gezien de populariteit van het gebeid onder Nederlanders zijn er ook veel Nederlandse skileraren aanwezig. Maakt het toch net wat makkelijker!

Hotel onderweg Gerlos

Vanuit Nederland is Gerlos toch ruim 10 uur rijden wanneer je met de auto gaat. Nu kan dit natuurlijk prima in een dag. Maar, het wordt sterk afgeraden om langer dan acht uur achter elkaar door te rijden in verband met de veiligheid voor iedereen in de auto. Dus, maak van de gelegenheid gebruik en kies een leuke stad voor een tussenstop! Met een hotel onderweg naar Gerlos kun je even de rust pakken die je nodig hebt én heb je de kans een stad te zien waar je anders misschien niet snel heen zal gaan. De rit naar Gerlos doorkruist onder andere steden zoals Frankfurt en Würzburg. Ideaal om eventjes de stad door te slenteren en ergens lekker te gaan lunchen voordat je verder gaat aan je reis naar Gerlos.

Overnachten in Gerlos, even bijkomen!

Naast een hotel onderweg naar Gerlos is het natuurlijk ook belangrijk dat je een overnachting in Gerlos zelf hebt. Na een lange dag in de sneeuw wil je compleet tot rust komen en je opladen voor de volgende dag in diezelfde sneeuw. Gerlos biedt een aardig aantal accommodaties aan waarbij er voor iedereen wel iets bijzit wat het beste bij hen past. Wanneer je met het hele gezin gaat is het wellicht slimmer om voor een appartement of chalet te kiezen, dan voor een hotelkamer. Maar, ben je vooral van plan buiten te zijn en kom je alleen naar je kamer om te slapen? Dan is een budgethotel ideaal voor jou. Ook kun je kiezen uit accommodaties op de berg of juist liever in het dorp. De ideale wintersportvakantie zet je compleet naar eigen hand, en dat is inclusief je verblijfplaats!

Wat valt er verder te doen in Gerlos?

Gerlos staat bekend om haar après-ski feestjes aan het eind van de dag. Met zo’n vijf verschillende bars waaronder de Cin Cin en Little London weet je zeker dat je qua après-ski goed zit in Gerlos. Of, boek je skivakantie rondom de Dutchweek in Gerlos! Een week lang sneeuw, heerlijke pistes en te gekke feestjes. Zowel op de berg als in het dorp worden meerdere feesten georganiseerd. Het begint al vroeg op de middag en gaat tot diep in de nacht door. Dit is een jaarlijks terugkomend event en sterk aan te raden voor iedere liefhebber van sneeuw en après-ski! Ook kun je, wanneer je een dagje geen zin hebt om op de latten te staan, genieten van een wandeling door het gebied. Er zijn verschillende wandelroutes en de Krummbachalm is ideaal te voet te beklimmen. Zo heb je op 1890 meter hoogte een prachtig uitzicht over het hele gebied.