Hotel onderweg Flachau: leuk voor het hele gezin

Hotel onderweg Flachau

Flachau is een van de populairste dorpen in de omgeving van Salzburger Sportwelt. Het is een langgerekt dorp met een kleine dorpskern en het is gelegen aan de voet van de berg. Het is een leuke locatie om met kinderen heen te gaan, maar ook ideaal voor de après ski liefhebber.

Wintersport Flachau

Samen met een aantal aaneengesloten skigebieden telt Flachau zo’n 350 kilometer aan pistes. De verdeling tussen blauwe, rode en zwarte pistes is zo ruim dat er voor ieder wat wils is. Voor de kinderen zijn er een aantal nabijgelegen funparken. Zo hoeven zij zich niet te vervelen en hoef je je als ouders geen zorgen te maken om je kroost, aangezien zij zich prima vermaken! Ook kunnen de kinderen tijdens schoolvakanties Nederlandse skiles volgen. Zo leren ze alle trucjes al op jonge leeftijd, en wie weet wordt er wel een enorm natuurtalent ontdekt! Zo niet, dan is het natuurlijk alsnog ontzettend leuk en leerzaam.

Hotel onderweg Flachau

De reistijd vanaf Utrecht is zo’n 9,5 uur en in verband met veiligheid wordt een tussenstop sterk aangeraden bij een reis die langer dan acht uur duurt. De reis gaat via Duitsland en daar heb je een groot aantal keuze aan steden voor een leuke tussenstop. Wat dacht je van Neurenberg? Deze stad heeft de juiste balans tussen oud en nieuw en de Nürnberger brug is kan ook niet worden overgeslagen. Een andere mooie optie is Frankfurt. Ga eventjes lekker shoppen in deze mooie stad, of ga voor een uitgebreide brunch voor je je reis weer voortzet. In beide steden kun je kiezen voor een snelweghotel, of een hotel in het centrum. Dat hangt er vanaf of je meteen weer verder wil, of toch even de stad wil verkennen.

Hotel in Flachau

Je hotel onderweg naar Flachau is geregeld, nu je hotel in Flachau zelf nog. Het is een populair gebied dus wees er zo snel mogelijk bij zodat je nog een ruime keuze hebt. Als je met een grote groep gaat is een appartement wellicht handiger gezien je hier vaak meerdere ruimtes hebt met meerdere faciliteiten. Ben je met z’n tweeën of met het gezin, dan is een hotel prima te doen. De hotels hebben over het algemeen een gezellig traditioneel uiterlijk en dragen bij aan de ultieme wintersport ervaring. De prijzen variëren en daarmee ook de faciliteiten. Gezien Flachau niet heel groot is liggen de meeste hotels erg centraal waardoor je vlakbij alle activiteiten bent.

Wat te doen in Flachau?

Sneeuwbarren, cafés, aprés ski tempels en discotheken vormen samen de après ski cultuur van Flachau. Geniet onder het genot van een drankje (of meerdere) na van een prachtige dag op de pistes en maak het laatste beetje energie wat je over hebt op bij een van de bruisende feesten. Voor je avondeten kun je terecht bij een aantal restaurants waar ze heerlijke maaltijden serveren waarmee je je brandstof weer volledig aan kunt vullen. Het uitgebreide langlauf netwerk is leuk voor hen die even klaar zijn met het skiën of snowboarden, maar die wel actief willen blijven. Ook zijn er prachtige wandelroutes door de bergen. Hier heb je een prachtig uitzicht over het hele gebied en kom je even heerlijk tot rust met je hoofd, letterlijk, in de wolken!