Hotel onderweg Courchevel Méribel Mottaret: de wintersport begint hier!

Het zijn twee prachtige skistations in de Franse Alpen. We hebben het natuurlijk over Méribel Mottaret en Courchevel. Courchevel heeft haar bekendheid te danken aan het feit dat het de finishplaats was in de Ronde van Frankrijk. Beide dorpen zijn onderdeel van skigebied Les Trois  Vallées en het is het perfecte gebied voor iedere skiliefhebber.

Wintersport Courchevel Méribel Mottaret

Met zo’n 1500 beschikbare skileraren verdeeld over alle drie de gebieden weet je zeker dat zelfs de meest onervaren skiër hier alles over skiën zal leren en binnen de kortste tijd de latten op kan. Ook voor de ervaren skiërs is het een prachtig gebied met zo’n 600 kilometer aan pistes waarvan 60 kilometer aan zwarte pistes voor hen die een echte adrenaline rush willen. Uiteraard is dit wel alleen aan te raden wanneer je meer dan ervaren bent. In 2023 zal Courchevel de thuisbasis zijn voor de wereldkampioenschappen alpineskiën. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen worden er nieuwe liften en faciliteiten gebouwd waaronder een 10-perosons gondel. Voor de echte skiliefhebbers is het natuurlijk bijzonder om deze ontwikkelingen te zien!

Hotel onderweg Courchevel Méribel Mottaret        

Vanuit Nederland is het minimaal een uurtje of elf rijden voordat je Courchevel Méribel Mottaret binnen rijdt. Hen die al vaker met de auto een lange reis hebben doorstaan weten dat dit fysiek niet slim is en daarom wordt het sterk aangeraden om een hotel onderweg naar Courchevel Méribel Mottaret te boeken zodat je halverwegen je rit even uit kunt rusten. De reis gaat grotendeels door Frankrijk en daar zijn een aantal steden die perfect zijn voor een tussenstop. Zo heb je de stad die bekendstaat om haar mosterd, Dijon. Ook Nancy heeft veel te bieden voor een korte tussenstop. Beide steden hebben veel mogelijkheden met betrekking tot een overnachting onderweg naar je eindbestemming dus de kans dat je iets vindt wat goed bij jou en je reisgezelschap past is erg groot!

Hotel in Courchevel Méribel Mottaret

Met name Mottaret staat bekend om haar vele hoogbouw. De grote appartementencomplexen zijn gebouwd van prachtig hout en natuursteen waardoor ze wel perfect in de omgeving passen. Een overnachting bij een skioord kun je zo wild maken als je zelf wil. Je kunt gaan voor een rustig hotel waar je alle voorzieningen in je buurt hebt. Of ga voor een knus appartement of chalet wanneer je iets meer op zoek bent naar de huiselijke sfeer. Vaak heb je hier een gezellige zithoek en kun je hier zelf koken zodat je je eigen ritme aan kan houden. Gezien de populariteit van het gebied liggen veel van de accommodaties in de buurt van pistes waardoor je ontzettend snel op de latten staat, maar ook even snel weer in je warme kamer bent! Onderzoek van tevoren alle opties die je hebt voor zowel je hotel onderweg naar Courchevel Méribel Mottaret als je hotel in de buurt zodat je zeker weet dat je heerlijk zult uitrusten!

Wat te doen in de omgeving?

Met een landingsbaan van 525 meter lang die een hellingsgraad van 18,5% heeft is Courchevel perfect voor hen die graag iets indrukwekkends zien. Er zijn maar weinig piloten die deze landing kunnen maken en hen die het wel kunnen hebben hier een zware training voor moeten ondergaan. Maar, het is zeker mooi om een keer te zien hoe een vliegtuig tussen de skipistes landt! Ook vind je hier ontzettend veel gezellige bars en cafés waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je je ook maar een moment zal vervelen! Boek je hotel onderweg Courchevel Méribel Mottaret meteen zodat de voorbereidingen kunnen beginnen!