Hotel Montpellier onderweg

Ben je op autovakantie in het zuiden van Frankrijk en wil je nog een leuke tussenstop aan je route toevoegen? Ga dan een dagje langs Montpellier. Dit is een stad met 225.000 inwoners, waar je veel leuke terrassen, cultuur en historie terugvindt. Op deze pagina lees je alles over het makkelijk en snel boeken van een hotel in Montpellier onderweg tijdens je autovakantie. Je komt erachter wat deze prachtige stad te bieden heeft en welke leuke activiteiten je hier kunt boeken. Als laatste lees je meer over het gebruik van de slimme planner op onze website. Hiermee kun je in een handomdraai de leukste en meest comfortabele overnachtingen boeken.

Een hotel in Montpellier onderweg tijdens je vakantie is een gave keuze

Hotel Montpellier, overnachtingshotelEen hotel in Montpellier onderweg tijdens je autovakantie door Frankrijk is een geweldige manier om deze stad beter te leren kennen. Het leukste en meest sfeervolle gedeelte is La vieille Ville, wat wordt vertaald naar het oude centrum. Je kunt hier door de leukste steegjes wandelen, waar je meteen veel leuke winkeltjes in terugvindt. Wist je dat de oudste medische school van Europa in het oude centrum van Montpellier staat? Verder voelt het oude centrum als een soort tot leven gekomen sprookje aan. Het is dus heel leuk om een paar uurtjes de tijd te nemen om hier doorheen te wandelen.

Verder is La Place de la Comédie het meest gezellige plein van de hele stad. Hier kun je heerlijk uit brunchen, lunchen of dineren gaan. Het plein grenst aan een imposant concertgebouw dat in de 18e eeuw werd gebouwd en het plein is hier ook naar vernoemd. Het concertgebouw heet de Opéra Comédie.

Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden in Montpellier

Montpellier is een prachtige stad waar veel te zien en te doen is. Wil je een prachtige poort bekijken? Dan kun je langs de Porte du Peyrou lopen. Dit is de toegangspoort van de stad en het lijkt een beetje op de Arc du Triomph maar dan anders. Een ander hoogtepunt in de stad is de Cathedrale St. Pierre. Deze kerk ziet er prachtig uit en is ook van binnen te bekijken. Wanneer je naar het plein La Place de la Comédie gaat, is het leuk om te weten dat dit het grootste voetgangersplein van heel Europa is. Dat maakt een bezoekje hier toch net even een tikketje meer bijzonder.

Naast een hotel in Montpellier onderweg, kun je ook voor appartementen in Frankrijk kiezen als deze overnachtingsvorm beter bij je past.

Wanneer je in deze Franse stad bent kunt je leuke activiteiten beleven

Een nachtje slapen in een hotel in Montpellier onderweg tijdens je autovakantie is ideaal om wat leuke activiteiten in deze stad te organiseren. Wanneer je ergens op vakantie bent wil je natuurlijk leuke en gezellige dingen doen. Ben je een echte wijnliefhebber? Dan kun je in deze omgeving geweldige wijntours boeken. Vaak krijg je een rondleiding op de wijngaard, waarna je een proeverij met wijntjes en hapjes kunt bijwonen. Dit is een ideale besteding van je dag in Montpellier. Heb je de kids mee op vakantie? Dan kun je het Parc Zoologique Henri de Lunaret bezoeken. Dit is een mooie dierentuin, met allerlei verschillende dieren die je met de kinderen van dichtbij kunt bekijken.

Naast een dierentuin is er ook nog een aquarium in de stad te vinden, dit heet de Planet Ocean Montpellier. Met lekker weer is het een leuke acitiviteit om in de Jardines des Plantes te picknicken met allemaal verse lekkernijen die je bij de bakker en de groenteboer hebt gekocht.

Zorg met deze tips voor een comfortabel hotel in Montpellier onderweg

Om een hotel in Montpellier onderweg tijdens je autovakantie te boeken, kun je zelf research doen of je kunt de handige planner op onze website gebruiken. Een nachtje in een hotel in Montpellier onderweg is een goede optie om deze Franse stad meteen eens mee te maken. De planner helpt je om de beste en meest comfortabele hotels uit te zoeken tijdens je reis. Wanneer je met de auto op vakantie gaat is het belangrijk om onderweg voldoende rust te pakken. Dit kun je doen in de vorm van een tussenstop van één of twee dagen. De tussenstop hoeft niet saai te zijn, aangezien je meteen van de gelegenheid gebruik kunt maken, door de stad waar je stopt beter te leren kennen.

De slimme planner kijkt meteen voor je welke hotels, doorreiscampings of appartementen nog beschikbaar zijn tijdens jouw vakantieperiode. Wanneer je in het hoogseizoen op vakantie gaat is het een goed idee om van tevoren al je tussenstops alvast te boeken. Je wil natuurlijk niet te horen krijgen dat alles wegens drukte al vol zit. Wanneer je goed voorbereidt op reis gaat, kun je er alleen maar meer van genieten aangezien je dan geen stress voor het zoeken van een overnachtingsplaats ervaart.

5/5 - (14 stemmen)