Hotel Luxemburg onderweg

Ga je binnenkort met de auto op vakantie naar Luxemburg? Zorg er dan vooral voor dat je een tussenstop maakt in de hoofdstad, dat ook Luxemburg heet. Het verschil met Luxemburg en de hoofdstad wordt aangeduid door Luxemburg-Stad te zeggen. Op deze pagina lees alles over het boeken van je hotel in Luxemburg onderweg. Je komt erachter welke leuke activiteiten je in deze stad kunt boeken, maar ook welke bezienswaardigheden je zeker van dichtbij moet zien als je hier tocht bent. Verder kom je erachter hoe je makkelijk en snel een passende tussenstop voor je autovakantie kunt regelen. De slimme planner op onze website helpt je graag op weg.

Dit kun je verwachten van een nachtje slapen in een hotel in Luxemburg onderweg

Hotel Luxemburg onderweg overnachtingshotel snelweg

Wist je dat Luxemburg één van de kleinste landen ter wereld is? Dit maakt het zeker een bezoekje waard. In totaal wonen er hier maar 500.000 mensen en het land zelf is 1650 km2 groot. Je kunt Luxemburg daarom ook wel als een grote stad zien, dan als een land. Het centrum van de stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is dus zeker een bezoekje waard. Een hotel in Luxemburg onderweg nodig? Dan kun je bijvoorbeeld voor het Formule 1 hotel in Luxemburg kiezen. Dit hotel is kindvriendelijk, comfortabel en niet duur.

Boek geweldige activiteiten tijdens je welverdiende autovakantie

Wil je weten welke leuke activiteiten je in Luxemburg kunt meemaken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ben je met de kids op vakantie, dan moet je echt The Chocolate House in de stad bezoeken. Hier kun je geweldige chocoladetaarten proeven. Er worden verschillende soorten chocolade gerechten en zelfs chocolade drankjes geserveerd. Dit is een zoete activiteit die je zowel in de ochtend, middag als na je avondeten kunt doen. Houd je van kunst? Dan kun je het Musee D’art Moderne Grand-Duc Jean bezoeken. Er worden hier altijd mooie tentoonstellingen gehouden. Je kunt er beelden, installaties, foto’s en schilderijen zien.

Een nachtje slapen in een hotel in Luxemburg onderweg zorgt ervoor dat je alles uit je autovakantie kunt halen. Zoek je een ideale plek om te overnachten, dan kun je voor een
hotel langs de A31 kiezen.

Deze bezienswaardigheden in Luxemburg mag je zeker niet missen tijdens je reis

Een hotel in Luxemburg onderweg tijdens je autovakantie is de ideale manier om hier de mooiste bezienswaardigheden van dichtbij te bekijken. De allermooiste bezienswaardigheid in deze stad is de Pont Adolphe. Deze brug is in 1900 gebouwd in 3 jaar tijd en wordt door de locals ook wel Pont Neuf genoemd. In zijn glorietijd was dit de allergrootste spanbrug in heel Europa, aangezien de brug maar liefst een spanwijdte van 85 meter heeft. Verder is de brug 42 meter hoog en 150 meter lang. Dit is voor die tijd dus zeker een knap staaltje werk geweest. Om meer over de geschiedenis van de stad te leren, kun je naar Place de la Constitution gaan. Hier vind je een herdenkingsplaats terug voor alle gesneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Een mooie kerk die je niet over het hoofd mag zien is de Cathédrale Notre-Dame-de-Luxembourg. Deze kerk werd in 1613 opgetrokken van de jezuïeten en in 1773 ontbonden als parochiekerk. In 1870 is de kerk een Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal geworden. Wil je meer over de cultuur leren? Dan kun je het culturele centrum in de Abdij van Neumünster bezoeken.

De voordelen van het boeken van een hotel in Luxemburg onderweg op een rijtje

Wil je een hotel in Luxemburg onderweg boeken? Dan kun je dit het beste voor je vakantie al geregeld hebben. Zeker wanneer je in het hoogseizoen met de auto op reis gaat, is het belangrijk om voldoende tussenstops op tijd te regelen. Hierdoor voorkom je dat je door drukte naast een fijne slaapplek grijpt en kun je in alle rust aan je autovakantie beginnen. Om erachter te komen welke mogelijkheden je hebt, kun je de slimme planner op Tusssenstop.com inzetten voor het plannen van je overnachting onderweg. De slimme planner laat je zien uit welke hotels in Luxemburg je onderweg kunt kiezen.

Naast hotels, kun je ook B&B’s, appartementen, doorreiscampings of huisjes boeken tijdens je reis. De slimme planner werkt snel, uitgebreid en heeft ook nog de mogelijkheid om je te laten verrassen. Wanneer je van avontuur houdt, kun je namelijk instellen dat de slimme planner jouw ideale tussenstop berekent. Dit doe je door alleen je begin- en eindpunt in de planner in te vullen. Hierna zeg je hoeveel kilometers je maximaal achter elkaar in de auto wil doorbrengen. De planner vertelt je dan waar je het beste een tussenstop kunt inlassen. Met deze functie kun jij je tijdens je vakantie laten verrassen en zo kom je misschien op plekken die je zelf nog niet kende of die je niet had uitgekozen. Dit maakt van jouw reis direct een verrassend avontuur.

5/5 - (17 stemmen)