Hotel Heidelberg onderweg

Ga je met de auto op vakantie naar Duitsland? Dan is Heidelberg een geweldige stad om te bezoeken. De stad trekt jaarlijks 3 miljoen toeristen. Wil jij weten waarom deze Duitse parel zo populair is? Op deze pagina lees je alles over het vinden van een comfortabel hotel in Heidelberg onderweg tijdens je autovakantie. Je leest meer achtergrondinformatie over deze prachtige Duitse stad. Daarna kom je erachter welke bezienswaardigheden hier zeker een bezoekje waard zijn. Wil je ook iets doen of meemaken tijdens je vakantie? Kies er dan vooral voor om een aantal activiteiten in te plannen tijdens je tussenstop. Als laatste krijg je handige tips waarmee je fijne accommodaties tijdens je reis kunt boeken.

Dit wil je over de stad weten als je een nachtje in een hotel in Heidelberg onderweg boekt

Hotel Heidelberg onderweg

Wil je graag hotels onderweg in Duitsland tijdens je autovakantie boeken? Denk er dan eens over na om voor een hotel in Heidelberg onderweg tijdens je roadtrip te kiezen. Heidelberg ligt in de warmste regio van Duitsland, waardoor je er een heerlijke zomer kunt beleven. Wist je dat er door het warmere klimaat hele andere bomen in deze Duitse stad groeien dan in de rest van het land? Je kunt hier vijgenbomen en wijngaarden terugvinden. In de winter heeft deze stad ook een geweldige sfeer, aangezien je er dan allemaal gezellige kerstmarkten kunt terugvinden. Kortom, deze stad is in ieder seizoen een echte aanrader.

Hieronder lees je welke bezienswaardigheden je er kunt bezoeken en welke activiteiten je er kunt plannen. Weet jij al of je deze prachtige Duitse stad op je lijstje zet voor je volgende vakantie?

Deze prachtige bezienswaardigheden heeft Heidelberg je te bieden

Heidelberg is een grote stad in Duitsland en heeft maar liefst 150.000 inwoners. Je kunt er een prachtig historisch centrum terugvinden. Er is ook een mooi kasteel, dat Schloss Heidelberg heet. Wanneer je een nachtje in een hotel in Heidelberg onderweg tijdens je autovakantie boekt, kun je de mooiste bezienswaardigheden van deze stad bezoeken. Bekijk de prachtige zonsondergang achter de heuvels in de Altstadt. Wandel over de Alte Brücke, die in de Tweede Wereldoorlog werd opgeblazen door de Duitse Wehrmacht. Zij dachten dat het opblazen van de brug bij zou dragen aan het afremmen van de geallieerden. Helaas bleek dit toen niet zo te zijn. De brug was weer geopend in 1946.

Vanuit Utrecht is Heidelberg ongeveer 475 kilometer rijden. Als het verkeer meezit kun je er al binnen 4,5 uur zijn.

Probeer wat leuke en typische activiteiten uit om de sfeer van de stad goed mee te krijgen

Als je een nachtje in een hotel in Heidelberg onderweg tijdens je autovakantie slaapt, kun je er een aantal leuke en gezellige activiteiten plannen. Aangezien er in de omgeving van de stad aan wijnbouw wordt gedaan, kun je een wijngaard bezoeken. Vaak krijg je uitleg en een rondleiding over de wijngaard, waarna je aan een heerlijke proeverij kunt beginnen. Ben je gek op de natuur en wil je het hoogste punt van de stad bereiken? Dan kun je er naartoe wandelen, maar je kunt er ook voor kiezen om de Heidelberger Bergbahn te nemen.

Je zweeft dan over het kasteel en de stad, door naar de Köningstuhl. Als je uitstapt ben je op het hoogste punt, van maar liefst 550 meter.

Doe alvast wat inspiratie op voor een comfortabel hotel in Heidelberg onderweg tijdens je autovakantie

Wil je graag een comfortabel en fijn hotel in Heidelberg onderweg tijdens je komende autovakantie vinden? Dan kun je zelf het internet afzoeken tot je een beschikbare en gewenste overnachting hebt gevonden. Om tijd te besparen, zou je er ook voor kunnen kiezen om de slimme planner op deze pagina aan het werk te zetten. De slimme planner vindt namelijk makkelijk en snel een hotel in Heidelberg onderweg voor je. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is Heidelberg als tussenstop in de planner invullen. Hierna krijg je meteen de beschikbare hotels op je beeldscherm te zien. Het leuke is dat je er ook voor kunt kiezen om campings onderweg in Duitsland, appartementen of een B&B te boeken.

Wil je liever op avontuur gaan en ligt je roadtrip nog niet vast? Dan kun je de slimme planner op een verrassende manier inzetten tijdens je vakantie. Je kunt namelijk van de planner vragen om jouw ideale tussenstop voor je te berekenen. Dit doe je door simpelweg je begin- en eindpunt in te vullen. Hierna vertel je de planner hoeveel uur je maximaal achter het stuur wil doorbrengen, tot je bij de tussenstop arriveert. Deze informatie gebruikt de planner om gave plaatsen voor je op te zoeken. Je krijgt meerdere opties te zien en kunt op die manier een accommodatie boeken, op een plek waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht. Dit brengt een leuk verrassingselement in je vakantie naar voren.

5/5 - (13 stemmen)