Hotel Clermont-Ferrand onderweg

Wil je dit jaar graag op vakantie gaan naar Frankrijk en ga je met de auto? Dan kun je een leuke tussenstop plannen in het prachtige Clermont-Ferrand.Dit is de hoofdstad van de Auvergne en de huizen en kerken hier hebben een wel heel bijzondere uitstraling. Op deze pagina lees je een aantal handige tips terug voor het makkelijk en snel boeken van een hotel in Clermont-Ferrand onderweg tijdens je autovakantie. Je komt erachter waarom Clermont-Ferrand zo’n leuke plek voor een tussenstop is door meer over de bezienswaardigheden en mogelijke activiteiten terug te lezen. Een tussenstop zorgt ervoor dat je tijdens een autovakantie volledig tot rust kunt komen. Weet jij al waar jij je volgende tussenstop inlast?

Dit kun je tijdens een nachtje weg in een hotel in Clermont-Ferrand onderweg verwachten

Hotel Clermont-Ferrand onderweg overnachtingshotel snelweg

Wil jij je voor je vakantie alvast meer verdiepen in het boeken van hotels onderweg in Frankrijk? Dan is een hotel in Clermont-Ferrand onderweg misschien wel een hele leuke optie. Clermont-Ferrand is namelijk een bijzondere stad waar volgens archeologen in de vierde eeuw voor Christus al Kelten gewoond hebben. Er zijn sporen gevonden van een eeuwenoude Keltische nederzetting in deze Franse stad. De Romeinen en de Galliërs hebben hier vermoedelijk tegen elkaar gevochten. Tot 1120 was Clairmont het enige dorp, totdat er vlakbij een ander plaatsje met de naam Montferrand werd gebouwd. Pas in 1630 besloot Edict van Troyes dat de twee dorpen samengevoegd konden worden tot Clermont-Ferrand.

Doordat deze plaats zoveel geschiedenis kent, is het een hele beleving om erin rond te lopen. Je kunt de middeleeuwse invloeden nog erg goed terugzien in het hedendaagse straatbeeld. Deze Franse stad is een ideale tussenstop als je daarna nog meer andere plekken in Frankrijk wil gaan bezoeken.

De mooiste bezienswaardigheden van deze stad voor je op een rijtje

Als je een hotel in Clermont-Ferrand onderweg wil boeken, waarbij je na een nachtje slapen snel weer verder kunt met de rest van je reis, kun je voor een hotel langs de A75 kiezen. Als je een nachtje in deze Franse stad slaapt, is het zeker de moeite waard om door het oude centrum te struinen. Je kunt hier ook veel bijzondere bezienswaardigheden terugvinden. Het leuke aan deze stad is de architectuur. Er staan veel zwarte gebouwen en huizen aangezien deze ooit met lavastenen zijn gebouwd. Dit geeft een heel bijzonder effect aan de stad, waardoor het meteen iets is wat je waarschijnlijk nog niet eerder hebt gezien.

De mooiste bezienswaardigheden hier zijn de Notre-Dame-de-l’Assomption en de baseliek die de Notre-Dame-du-Port heet. De laatste is op de UNESCO werelderfgoedlijst terug te vinden.

Welke gave vakantie activiteiten kun je in Clermont-Ferrand beleven?

Wanneer je een hotel in Clermont-Ferrand onderweg tijdens je autovakantie boekt, wil je natuurlijk wel weten wat hier allemaal te beleven valt. Houd je van wandelen en tijd in de natuur doorbrengen? Dan kun je heerlijk wandelen naar de Puy de Dôme. Dit is het hoogste punt van de hele omgeving en op 1465m hoog heb je zeker een heel mooi uitzicht tegoed. Een andere leuke activiteit is met het treintje naar de Panoramique des Dômes afreizen. Dan kun je de vulkanen in dit gebied van bovenaf zien. Ben je een rugby fan? Dan kun je de ASM EXPERIENCE – L’immersion Rugby bezoeken en deze ervaring zal je niet snel vergeten.

Boek nu makkelijk en snel jouw hotel in Clermont-Ferrand onderweg tijdens je autovakantie

Ben je van plan om binnenkort een nachtje in een hotel in Clermont-Ferrand onderweg tijdens je autovakantie te boeken? Dan kun je gebruikmaken van onze slimme tussenstop planner. Op die manier kun je makkelijk en snel een geschikt, comfortabel en goed scorend hotel in Clermont-Ferrand onderweg boeken. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is deze Franse stad in de planner invullen. Hierna zie je meteen welke beschikbare hotels er in jouw vakantieperiode te boeken zijn. Zie je een hotel dat bij je past? Dan kun je dit met een paar klikken al geboekt hebben. Hoe fijn is het om jouw vakantie van tevoren al een beetje uit te zoeken? Zo ga je goed voorbereid en zonder stressgevoelens op reis.

Ben je avontuurlijk aangelegd? Dan kun je de slimme planner ook op een andere manier gebruiken. Je kunt je er namelijk door laten verrassen door alleen je vertrek- en eindbestemming in te vullen. Hierna geef je aan hoeveel uur je maximaal achter elkaar in de auto wil doorbrengen. De slimme planner berekent dan voor je waar je jouw ideale tussenstop kunt boeken. Daarnaast geeft de planner je niet alleen opties voor hotels, maar ook voor doorreiscampings, bed & breakfasts en appartementen. Zo kun je vakantie vieren op een manier die bij je past. Door je te laten verrassen door de planner, kom je bovendien op plekken die je misschien nog niet kent of waar je nog niet aan gedacht hebt.

5/5 - (19 stemmen)