Hotel Amiens onderweg

Houd je van winkelen, historie en de Franse cultuur? Dan kun je Amiens aan je lijstje voor je volgende Franse roadtrip toevoegen. Deze stad ligt in Picardië en is hier meteen de hoofdstad van. Op deze pagina kom je erachter op welke manier je makkelijk en snel een hotel in Amiens onderweg kunt boeken. Verder lees je wat er in deze mooie Franse stad te zien en te beleven valt. Je leest welke bezienswaardigheden zeker op je to-do list moeten komen en welke activiteiten je hier eventueel kunt boeken. Als laatste kom je erachter welke voordelen er allemaal aan het uitstippelen van een leuke autovakantie zitten. Je leest ook op welke manier je de slimme planner op deze pagina kunt gebruiken.

Dit kun je van een nachtje in een hotel in Amiens onderweg tijdens je autovakantie verwachten

Hotel Amiens onderweg overnachtingshotel snelweg

Ben je op zoek naar hotels onderweg in Frankrijk? Dan kun je ervoor kiezen om een nachtje in een hotel in Amiens onderweg tijdens je autovakantie te logeren. Amiens is een heerlijke stad die ooit door de Galliërs is gesticht in de Romeinse tijd. De naam van de stad Amiens, stamt af van de bewoners in deze streek, die Ambiani werden genoemd. De meest bekende inwoner die ooit in deze Franse stad heeft gewoond is Jules Verne. Aandenkens aan schrijver kom je tegen in verschillende delen van de stad. Een hotel in Amiens onderweg is een leuk idee, als je nog meerdere steden in Frankrijk wil bezoeken.

Het bijzondere aan Amiens is de historische sfeer, maar het heeft toch een mega hip stadscentrum. Dit is een stad voor jong en oud en mensen van alle leeftijden kunnen zich hier prima vermaken.

Zorg ervoor dat je deze bezienswaardigheden in deze Franse stad in ieder geval afgaat

De mooiste kathedraal van Amiens is de Nôtre-Dame d’Amiens. Men deed er maar liefst 68 jaar over om deze kerk te bouwen en de bouw was klaar in 1288. Verder is het Quartier Saint-Leu een hele leuke wijk in het centrum van de stad. Hier kun je vrolijk gekleurde huisjes bekijken. Naast een goed hotel in Amiens onderweg, zou je ook voor leuke campings onderweg in Frankrijk kunnen kiezen. Een camping is vaak kindvriendelijker dan een hotel en zorgt ervoor dat je kids ook nog vriendjes of vriendinnetjes kunnen maken tijdens de vakantie.

De leukste activiteiten in Amiens voor je op een rijtje

Wanneer je een nachtje in een hotel in Amiens onderweg tijdens je autovakantie slaapt, is het een leuk idee om van tevoren wat activiteiten te plannen. Doordat er zoveel water in en rondom de stad is terug te vinden, is een boottocht wel op z’n plaats. Je kunt met de boot door de Hortillonages varen. Wees er snel bij, want deze boottocht is populair. Gelukkig kun je tickets voor dit uitje van tevoren al bestellen. Wil je een beetje sportief bezig blijven? Maak dan een leuke ronde per fiets door de stad. Je kunt dit met je eigen fiets doen, als je die mee hebt, maar je kunt ook één van de vele stadsfietsen pakken die er verhuurd worden.

Ben je gek op kunst? Dan kun je het Musée du Picardië bezoeken. Dit wordt in de brochures bestempeld als één van de mooiste musea van heel Frankrijk. Je vindt hier dan ook een uitgebreide collectie terug.

Met deze handige tips kun je jouw overnachting in een hotel in Amiens onderweg boeken

Kijk je al een tijdje uit naar je naderende autovakantie? Lekker met je eigen auto de weg op gaan, lange afstanden afleggen en onderweg leuke plaatsen bezoeken? Je geen zorgen hoeven maken over hoeveel bagage je meeneemt en of je vlucht gecanceld wordt? Met de auto op vakantie gaan heeft heel veel voordelen. Het is bijvoorbeeld een stuk beter voor het milieu dan het vliegtuig of de boot pakken. Verder heb je alle tijd aan jezelf en ervaar je veel vrijheid. Je bepaalt zelf waar je naartoe rijdt, hoeveel dagen je op welke plek blijft en hoe jouw autovakantie eruit komt te zien. Om inspiratie op te doen voor je volgende reis, kun je op onze website terecht.

Wanneer je met de auto op vakantie bent, is er niets leuker dan een aantal tussenstops plannen. Wil je bijvoorbeeld een nachtje in een hotel in Amiens onderweg slapen? Dan kun je de slimme planner op deze pagina raadplegen om erachter te komen welke hotels beschikbaar zijn in jouw vakantieperiode. De slimme planner kan je ook op avontuur sturen. Dit doe je door geen specifieke plek als tussenstop aan te geven. Je vertelt de planner alleen hoeveel uur je maximaal achter elkaar in de auto wil zitten, onderweg naar je vakantiebestemming. De planner berekent dan waar jij het beste een leuke tussenstop kunt houden. Op die manier kom je nog eens ergens en ontdek je nieuwe regio’s, dorpen en steden terwijl je er zelf weinig moeite voor hoeft te doen om het allemaal uit te zoeken.

5/5 - (16 stemmen)